懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

唔好甘擔心啦, 我上次入過院訓左一晚之後, 間唔中都有少少啡, 只要唔係大量啡 (eg. 有半張都係啡) OR見紅都唔洗太緊張去急証, 其實入到去主要都係要你BED REST, 但佢會幫你用U/S睇下BB狀況係米OK----> 可以令你安心D

不過我都認同CECIY1006講, 如可以唔好反工會好D, 因為我有一日係HOME隻狗唔乖, 我追住佢打, 立即有D野流出來, 去TOLIET一睇都有幾多既啡 我唔敢同我老公講, 怕佢又叫我唔好要隻狗~~~ 之後訓左幾日先冇事番乍, 所以有壓力同激心真係會影響的!!! 我地齊齊加油啦^^

原帖由 ceciy1006 於 29-3-2009 20:00 發表
oic......同我一樣, 又係一產檢有咩事就要即時入院-0-不過如果你老公可以支持屋企開支的話, 我諗你都係唔好返工la, 係屋企會好d, 因為如果要返工, 一定有壓力吖, 又要行來行去, 唔係太好.......我地一齊加油la...... ...
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

唔好甘擔心啦, 只要唔係coverage哂成個子宮頸, 都好大機會升反上去, 一齊加油!!! 仲有呀.....你有冇用護腰保胎帶, 我用六甲村, 用左條腰同個肚都舒服好多

原帖由 BigPig阿花 於 30-3-2009 11:15 發表
睇黎我地好多人都胎盤低,我都係呀!有時都覺得驚驚地架,好似尋日咁,個washroom得mou廁,好急一定要去,所以局住去,其實真係唔想mou......

我上星期同d朋友帶埋d仔女去廸欣湖,行平路,行下停下都係個幾鐘,但係已經覺得好 ...
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

嘩, jelly你真係要小心行, 來緊雨季添呀

原帖由 jelly-pudding 於 30-3-2009 11:41 發表
星期五照完structure, 返左外家訓左一陣, 之後同媽媽去食晚飯 (老公有野做冇陪我), 點知條街好slippery 我成個人跪低左... knee 都損埋. 媽媽好驚即刻捉左我去廣華急証室. 好彩冇流啡. 不過各血壓升到80 (我平時 ...

公爵府

我今日都去左林翠苗e+度照結構呀, dr lam講野都幾快! 小b好合作, 12分鐘左右已經照哂啦, e+都讚佢乖, 老公同99睇得好開心, 因為個nose同個咀super似我老公....haha....仲有小b既手拍腳指仔好長....但我要接受小b係有jj架啦, 其實16wk時我已知佢應該你囝囝, 但我自己就想係囡囡, 可以兩母女一齊扮靚呀麻 我加左$100要埋隻DVD, 頭先剛剛睇左, 原來係MOVIE來的, 小B大左都可以比佢睇反, YEAH~~~ DR LAM又同小B影左好多張4D呀))))))

今晚仲去埋法國交deposit, 仲睇埋6人同3人房個size, 6人房個size就大d, 但要6個人用一個toliet, 3人房就幾窄, 希望到時可以有A位既BED啦 我問老公: 甘你比我住6人 OR 3人房呀?? 佢話更係3人房啦, 係屋企住都唔會6個人用一個TOLIET啦....HAHAHA

公爵府

THX THX AR, 我地大家都會過到呢一關的....YEAH~~

原帖由 hlbaby2004 於 30-3-2009 23:21 發表
miio,
恭喜你呀!又過一關!

公爵府

我係下午3:30先去架, book左時間唔洗等就有得照

原帖由 silva 於 31-3-2009 01:35 發表

我今曰都係林医生度照結構呀,我上午十一点半度,你幾多點呀!同埋今日都照到係囡囡嚟架,咁就可以著姐姐D衫,同埋我老公都鍾意囡囡多D

公爵府

係呀..... 只有聽心跳既時候有聲音only...!!!!

原帖由 piglet0529 於 31-3-2009 09:36 發表
已係C+照structure既媽媽, 你地隻dvd係咪冇聲架?

公爵府

交DEPOSIT時, 我係自己上去病房的, 你可以問下姑娘你可唔可以係甘意睇下D房~~~ 你仲想要D乜野INFO??

原帖由 cowcowbb 於 31-3-2009 23:27 發表
miio: 原來林醫生照結構有影埋4D咁好...
我都去0左法國落訂,不過醫院除0左俾0左一張字條仔寫佢地會送0的咩用品之外, 其他info 都無... 妳係自己上去病房睇定係有人帶妳參觀?

...

公爵府

我一早起身去報啦, 現只欠"產後護理及營養" AND "母乳餵哺的好處及技巧" 本來可以2個TALK同一日, 點知個網SHORT左要重新登入WOR.......

公爵府

Happy BIRTHDAY~~~

原帖由 雨晴B 於 3-4-2009 12:10 發表
今日我生日, 起身唔見左c6, 原來佢去左洗牙...

昨天小b送了大禮物比我, 去左dr. mo到照結構, 佢照得好詳細, 好清楚, 正.....知道小b健康同埋佢係囝囝

公爵府

我send左我既msn去你既pm, pls check, thx~~

原帖由 jelly-pudding 於 3-4-2009 14:21 發表

miio

Please check PM

公爵府

各位靚媽:
你地有冇睇今期既孕媽媽呀, JASMINA做緊HK$380/孕婦按摩90分鐘呀, 仲係用ELEMIS既油, 按完仲可全數買反ELEMIS既去妊娠油 DETAILS可PM我

公爵府

sure la, here is the no. 2366 9020.
my upper back is super painful too ><

原帖由 jelly-pudding 於 8-4-2009 15:22 發表

I have seen it! I planned to call them to check details but forget 日日都唔記得 >< Could you give me their phone number? My back pain is serious.

公爵府

BOOK甘遲既, 佢地好FULL呀???

原帖由 jelly-pudding 於 8-4-2009 15:53 發表

I booked la. Will try on 27/4. Hope it is helpful to my back pain.

公爵府

我老公都唔比我電髮啦, 同個髮型師夾埋, 話怕D人藥水OR味道影響小B WOR

原帖由 princessash 於 9-4-2009 14:19 發表
花花

我都決定生之前做負離子啦....今日問左C+話ok....所以我唔理隻C6囉 hohoho.....一於一齊做啦

首頁

尾頁

跳至