懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

恭喜3SO 同 JJ

TUCUXI 加油呀, 一切順利

尋晚忍住過左11點唔食野, 終於有一晚可以大覺訓, 冇起身嘔過....HEHE.....只係去左幾次VV, 好滿足3:30AM訓到頭先1:30PM....
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

你甘早起左身啦@@

原帖由 adakitty 於 4-8-2009 06:03 發表
公立醫院通常都唔會同你改架!除非你個B大份
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

PRINCESSASH:
恭喜哂~ 你好叻女呀.....順產大隻B, 好好TAKE REST呀

PIGLET:
亞B好乖, 等你SETTLE左間屋就出來同你見面啦~~~

公爵府

我都係呀......我連續3日冇乜訓過啦, SUN個日我哥730AM打來問我係米生左@@ 因我媽係米未CONFIRM之下, 同埋佢地講醫生叫早D 1/8開刀, 可能我哥730AM收工, 突然醒起就打比我 訓唔反, LUR左1個鐘起身後, 發覺對手好腫......@@

到左MON, 99以為我仲反廣華覆診, 9點打比我, 話要同我食野.....甘就吵醒左, 訓唔反....SUPER 忟

而尋晚呢.....3點多去訓, 點知個AIR-CON SHORT SHORT地, 可能入左水, 發出怪聲, 加埋嘔酸水, LUR到8點, 真係頂唔順, 起左身到而家......唉..........甘樣訓唔到法, 真係想C, 我仲要頂多4日呀))))) 尋晚去CHECK UP 小B, 又重左少少, 7磅14安, 欠2安便8磅 同埋佢係大頭仔, 仲有個大肚DUM添.....肥美

原帖由 adakitty 於 4-8-2009 13:10 發表
MIIO,

正確黎講..我5點醒左.瞓唔返..死未..
我琴晚已經12點先瞓..點知都係瞓得唔耐..
零晨起身去TOLIET, 隻腳痛到想喊咁制..一起身D力即刻聚住個盤骨..

琴日已經冇瞓晏覺..呢幾日成日都瞓唔到..
好睬捱多兩日O者.. ...

公爵府

恭喜哂呀, 好快好順利^^

原帖由 cellcellu 於 5-8-2009 08:29 發表
我昨晚1245見紅,1:00出發去canossa 今早7時左右生了小b啦!佢去咗沖涼所以我仲未知佢幾重。

我好開心上次開刀今胎可以順產成功!

公爵府

收到~~~ 我8/8 6am先入醫, 到時sms你^^

不過, 你而家見痛, 再持續你都係入醫下, 會安心d ~~ take care

我個b既頭仔一d都冇落到.....希望佢乖乖等到8/8比醫生 佢出來啦, hehe!!!

原帖由 jelly-pudding 於 5-8-2009 12:29 發表
I feel pain this morning around 10am, 10:30am and 11am.... just like M come painful. I am so scared so I take a shower and wash my hair immediately. But now after drinking a cup of hot tea I feel b ...

公爵府

恭喜恭喜, 又多一個bb出來了

原帖由 sweetcutecat 於 5-8-2009 14:36 發表
我老婆今朝生咗喇,個女有七磅重呀。

公爵府

哈哈, 醫生都冇我甘好氣, 因為姑娘打左2次來講我傾左好耐, 我都話唔改期, 除非BB自己想早D出來啦 之後, 醫生叫我3/8反多去覆診就算啦, CHECK UP完小B重左小小, 胎盤有小小白點外, 小B都好健康 ^^ 而我呢D心跳連續2次都慢反WOR, 甘佢就話OK啦如期8/8見, 但如呢幾日有乜唔舒服要立即打比佢LOR

你仲有冇痛呀??? 你呢日唔好周圍去啦

原帖由 jelly-pudding 於 5-8-2009 16:55 發表
yes, please send me SMS when you check-in. Looking forwards to seeing you and our babies at hospital lei.

Finally, how did you persuade your doctor to let you wait until 8/8? Did you say that he ...

公爵府

AIYA, 唔好甘講自己啦, BB甘大又就EDD啦, 更係會攰D架啦, 你老公都唔會怪你啦, 傻瓜!!!

原帖由 雨晴B 於 5-8-2009 17:17 發表
我真係冇用
諗住c6今日day off
可以一齊去dinner
點知佢行完深水步之後 (我only坐係m記等佢)
我就已經累到行唔陏, 好眼訓, 冇晒力...
結果...我依家就返左屋企喇
睇黎今晚都唔願再出去=.=" ...

公爵府

WAH~~~ 你好叻呀....我都有4 CANS MEAD JOHNSON / 2 CANS FRISO / 1 CAN NESTLE, 但一CAN都未SELL出去......我好鬼LAZY......

原帖由 高齡牛師奶 於 5-8-2009 17:15 發表
alsan

sell 晒啦
仲sell得唔錯添

mead johnson $ 430
Abbott $ 210
Friso $ 90
Nestle $ 140

total 我收左 $870蚊..我又買返和光堂奶粉俾細佬仔食..hehe 好開心 !

...

公爵府

係呀, 我3/8去覆診個時醫生都同我講可以陪產, 上到3/F時同姑娘講, 寫一封信, 証明老公冇發燒, 冇外遊同埋寫明有乜問題佢唔會負責, 加埋簽名就可以陪, 不過呢間野成日改POLICY, 所以都係到時先算

原帖由 gijarbb 於 5-8-2009 17:23 發表
jelly: 記得我嗎? 你系咪響法國生呀。。其實我生時佢地都話無得陪產呀 但我係堅持一定要,所以佢就叫我C6即刻寫封信 話佢一定要陪產如果有咩問題佢會負責 跟住醫院會比一張form你C6簽名 甘就可以有得陪架哪 你不妨 ...

公爵府

嘩, 好勁呀, BB有4KG, 祝你順利生B, 等你報喜

原帖由 Melody院長 於 6-8-2009 20:51 發表
等我報告一下先....

因上星期c+同我講左小 b 已經有 3.84kgs...叫我同瑪嘉烈傾催生....點知上星期pmh個醫生唔比...因為我血壓, 血糖樣樣都好正常.....

不過真係峄回路轉呀...今日39weeks 2days......我去左瑪嘉烈 ...

公爵府

Name/EDD/Hospital/Gender
-----------------------------------------
siukoko / 807 / KWH / Boy
jelly-pudding / 808 / ST Teresa / Boy
miio / 808 / ST Teresa / Boy
maomaochoi / 809 / Baptist / BOY
pusal / 810 / 法國/Girl
Ganbatei/811/Baptist/Girl
munchbobo.811/Union/Boy
Alsan /811/ Union/ Girl
kittyncat / 811 / Sanatorium / Boy
lemongrass927 / 813 / KWH / Girl
silva/815/QEH/Girl
黃師奶 / 815 / Baptist / Girl
cathy_chung/816/PWH/Girl
Gobbyw/817/KWH/BOY
Purpleholic/817/Girl
雨晴 / 818 / PWH / Boy
牛c奶/821/QEH/BOY
fish08312/822/pwh/girl
wingsze107/823/法國/Girl
BigPig阿花/824/ Qeh/ girl
de_baby1 / 828 / KWH / girl
fiona/829/東區/Boy
Sugarbabegirl / 831 / Canossa / Girl

公爵府

恭喜哂呀....ADA, 辛苦哂LOR, 打小B PATPAT 2下先啦

原帖由 piglet0529 於 6-8-2009 23:54 發表
ada返咗黎喇, 生咗小b, 小b naughty攪咗成日先出黎, 詳細等她報告....

公爵府

追唔切POST啦, 今日出左街~~

各位SISTER, 我訓啦, 一陣清早6AM入院CHECK-IN開刀啦

公爵府

HI各位SISTER,

我同BB尋日已反左屋企啦~~ 首先多謝恭賀過既SISTER先, 你地出POST好驚人呀.....追唔到啦

8/8朝我大概7:15AM先入院CHECK IN, 姑娘竟然同我講乜房都冇WOR>< 要我係PRE產房度等去 @@

羅B出來既過程好快, 由開刀至聽到B既喊聲都係7-8MINS左右, 老公有陪產, 加上有個好攪笑既麻醉師, 時間過得更快, 佢不停同我地係度吹水 直到麻醉師係我個胃甘上下既位置, 好C大力推左幾下 (超辛苦, 極想嘔同斗唔到氣) 之後就聽到佢好溫柔既喊聲, 最攪笑既係....小B, 一出來就急不及待比杯茶醫生飲啦, 所以欠左個一安先夠8磅

生完冇得反房, 因為仲未有我要既3人WINDOW床, 不過係PRE產房休息都好, 因得我一個, 好寧靜

今日我去左母嬰院, 小B開始有D黃, 但未到200度, 明天要再去CHECK...而我呢.......可能仲未習慣自己做左MAMA啦, 心情好忟憎, 加上傷口有D痛同唔係好訓到......仲有呀~~~我對腳腫到一條大蟲蛹甘呀, 醫生話要3個WEEK左右先會退WOR......

公爵府

我係米已有產後抑鬱?? 餵緊B既時候, 望住佢D眼淚不停流下來, 完全控制唔到.........加上我爸爸係我生BB個日到出醫院都冇反落來睇我, 而家我一諗起就會喊 :(

公爵府

多謝你呀, 老公今日放假, 同我反去醫生度洗傷口, 同行左一陣街, 已經好反d啦, 希望我會慢慢習慣自己做左mama啦~~

原帖由 野豬媽 於 15-8-2009 08:53 發表
可能係生完冇耐情緒唔穩定,我都會冇啦啦半夜抱住BB喊架,最緊要喊完舒發完要向好方面諗,睇下BB好得意就咩都抵返曬。有咩唔開心一定要講出黎,唔好自己亂諗/屈埋屈埋,得閒多D同老公傾下計,同家人/朋友傾下計,再唔係咪上黎吹下 ...

首頁

尾頁

跳至