跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都覺呢胎辛苦d, 開始訓得唔好, 我已經重了30磅, 肚圍成44吋, 打側睇真係好誇, 去街都成日比人眼望望

我都係要返多兩個星期, 雖然係prat-time只返星期二, 三, 但其餘的日子真係攰到成日係屋企都唔悶. 我已經請我老公呢兩個星期開車接我返工. 希望快d到25號.

而我個醫生自己要做微創手術,而家放緊假. 14號復工, 所以我有排都未有醫生睇, 上次睇係34週,亞b已經6磅, 呢兩個星期我feel到佢又大左, 救命呀~
mouth:

男爵府

Hehe....我頭先走左去按摩...好開心

男爵府

我下星期一去check, 到時有37weeks了, 唔知佢幾重, 上次35weeks有6磅, 但係我可憐的肚肚已經有46吋了, 很可怕. 上次生的時候都只是43吋. 好想快d到4/25.

男爵府

我昨天同老公一齊去摌頭, 即刻令我諗起監獄風雲. bb出世後會對住兩個短髮怪,可能連邊個呀爸, 邊個呀媽都分唔出.

我地已經作好準備, 隨時作戰, 開始過鏡都唔得閒照的生活. 24小時行軍...加油~

我個囡朝朝同bb打招呼, 問我佢出左世未, 又常常為bb和我祈禱, 佢仲自言自語說"我大個囡啦, 做家姐喇, 小白出黎我地就會好開心ga la" 好sweet.

[ 本文章最後由 Valy 於 08-4-14 01:01 編輯 ]

男爵府

因為我上次用頭髮短,好易乾,唔會入風為理由爭取坐月期洗頭, 上次試自然分娩後個頭勁痕, 係醫院五日用乾洗都係好少少. 同埋我做完手術要亞媽幫我抺身, 洗頭都係坐係度, 頭向後邊, 佢用小面盒幫我洗. 所以長頭髮都唔知點.

原文章由 yeeyeey2k 於 08-4-14 10:13 發表
usbaby
我間唔中都會俾bb踢到痛到飛起ga,同媽咪講,佢仲話我誇張添。heehee,原來都有好多媽咪同我一樣ga。

Valy
你好勇呀!我到宜家都冇膽去剪短d頭髮,呢十幾年都係長既,講真,剪短左我一定會唔慣。
宜家貪方便,日日都會紮馬尾 ...

首頁

尾頁

跳至