懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

如果有「一定」既,千億新抱就唔駛咁頭痕啦!

你話抽絨毛,絨毛係可以知男定女,但如果係女,唔通你打算唔要佢?

仔女真係咁緊要?仲緊要過一個人命!

唔好意思我都想講:請你地兩位都成熟D,仔女都係自己仔女,都有你同你老公既遺傳o係裡面架!你地咁恨仔,我都幾擔心你地會點對而家個女;萬一你地真係追到仔,我估呢個女仲慘!

伯爵府

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 16:21 發表

到時真係 b女,我想我個心比任何人更唔舒服 ,我都唔係好容易有的人,上次小產了,努力一年都冇,之後要食排卵藥先有,
我知咁做唔應該,但真的冇辦法,so搵一索得男的方法 ...

其實你客觀d諗,你覺得呢個世界有冇一個一定一索得男既方法呢?

伯爵府

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 16:27 發表

我個女我一定會對佢好好,因我地都係鐘意小朋友
但因老公屋企果邊係好全統,so 一定要男bb
我地唔係唔成熟,面對的壓力自己先知
如果唔成熟今胎都唔要喇 ...

咁你不如問下6299:你地有冇一定係男bb既方法呀?

叫人生話咁易,因為用口講之嘛,但講到尾,一個胎無論幾多週都係一個生命,不如你叫你老公叫佢老豆阿媽諗諗啦!厄殺生命有因果報應架!

伯爵府

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 16:29 發表

係冇
但我會盡左我的責任去試

去試,即係會等結果,結果只有1/2機會。咁我衷心祝你下一個bb好運,因為如果佢係女,佢將會見唔到呢個世界!

p.s.tomtracy,可能我講野比較直,所以可能會得罪左你,希望你唔好介意,但我真係好希望你諗清楚「bb」究竟係一樣咩黎既野?對你地有咩意義。又或者,你可以去「想生bb」度睇下,可能你會明白多d bb唔係只 = 仔 / 女!

伯爵府

其實無論仔女去到呢個家庭都有問題:

女就冇人鍚;
仔就會比人寵壞,第時都唔知點踏足呢個社會!

伯爵府

呢度大把爸爸媽媽都係第一胎,又唔見得咁多人諗野咁唔成熟!

要見到bb先識愛鍚佢,即係要摸到火先知火原來係熱,要跳左樓先知原來跳樓會死!

唉…

樓主,呢度咁多「忠言」,請問你睇完之後有咩感覺呀?

伯爵府

原帖由 小兔咕 於 10-1-14 00:38 發表
請打算再生女就落左個b女既樓主睇下以下既post .. 你唔止會殺死小生命, 可能仲有你自己... 睇完最好比埋你99 同你老公睇. 問下你老公係咪想做第2 個佢地?
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2839293-1-1 ...

小兔咕,算吧啦,我都有睇過呢個thread,但樓主唔會有同感架,因為佢而家個腦裡面只係仔仔仔仔仔仔…

伯爵府

原帖由 lulu2468 於 10-1-13 21:45 發表
仲要經歷過小產都可以咁..真係諗起都火...我都想知佢睇完咁多人既意見有咩感覺...

見到佢有第2個post問邊度有靚既大肚衫賣...我想講, 咁無道德既人, 著得幾靚都無用囉 ...

一心只想殺人(墮胎)既人又點會靚呢?

伯爵府

原帖由 lulu2468 於 10-1-18 21:39 發表
大家唔使唔開心, 呢位要仔唔要女既媽媽, 之前問邊度有靚既大肚衫賣, 剛剛先又問人地join yoga幾錢, 仲問請陪月同工人添呀...如果真係講到咁窮養唔到就唔會咁啦~我都同其他媽咪一樣, 信有因果報應ga~好睇唔過眼呀~~

...

呢度既媽媽好明顯唔係因為覺得佢窮所以先唔開心,而係因為見到有人咁冷血所以先咁嬲咁唔開心咋!

講真,雖然話而家社會環境好左好多,但香港仍然有好多窮人,但我諗為左揀性別而去落仔既人應該唔會太多,而如果真係好窮既、明知自己養唔到既,亦未必會考慮生!

所以,樓主既一番言論,係點講都講唔過去啦!

不過樓主已經冇o係呢度出現,我估佢覺得呢度d人唔support佢呀!

伯爵府

原帖由 Joanlpk 於 10-1-18 23:30 發表
自己做女人都唔爭氣, 我覺得佢個BB好可憐

有d人永遠忘記左自己係女人,自己阿媽係女人,如果冇女人,自己根本唔會有機會o係度諗為左自己個bb係女而落左佢!

首頁

尾頁

跳至