跳至

首頁

尾頁

民房

大家好, 我囡囡都係讀全幼A班, 

CASPER 媽咪:
你好呀, 我係智恩媽咪呀. 
多謝CASPER送比恩恩的樹熊仔, 恩恩都唔知幾鐘意, 一返屋企就掛係佢0既手袋仔到. 

我都係係南豐買套被仔. 都幾好.成套HKD150.00 

民房

Caspar媽咪:
係呀, 我今朝睇足佢哋成個鐘, Caspar都好開心, 都有跟足老師, 都幾好呀,
係囉, 陳老師話下星期一,二先返二個鐘,星期三再試吓留學校吃lunch,你哋係唔係都係咁安排.

kirstyau
我都覺得個夾係好麻麻哋, 不過可能我個女貪新鮮, 仲係好緊張個牌, 一放學就自己收好. 

民房

prutong:
我就唔駛做校車, 因我哋住係隔離啫.十分之方便. 幾時先會有校車搭啦? 其實搭校車都要兜好耐, 都幾辛苦0既.

係呀,我都擔心阿囡不適應,希望他叻d啦.
我覺得今年呢班小朋友都好叻, 好像大家都好快適應.  

民房

其實依家H1N1好像普通流感咁, 只要小心D,應該冇咁驚0既.

民房

唔知邊班”中”呢?

民房

一早收到你的pm.也己經回咗比你.
你冇收到呀??
唔知係唔係我唔識用了.

原帖由 caspar_mama 於 09-9-9 16:49 發表
智恩媽咪,

Yes ar 都係咁安排.
Also please check PM.

民房

未呀. 你哋呢??

民房

啱啱打比陳老師問吓阿女係學校的情況,
衰女今日有D喊...真係激死我啦.
不過陳老師都有贊佢叻0既,希望阿女加油啦...
聽日我都會比佢試下係學校吃野...
希望佢快點適應啦

民房

我個囡囡都開始係學校瞓了,不過二日都有瞓到,但陳老師都贊佢唔吵住人.浄係瞓係到眼碌碌.都替佢辛苦.因為平時佢係屋企都唔瞓晏覺.
prutong:
唔駛心急.慢慢嚟,你囡囡一定好快鐘意返學,呢到個個老師都咁有愛心.一定好快適應.
其實我囡囡之前返pn班時.差唔到喊足成年,但一轉來呢間, 又ok喎, 我成個人都放鬆哂

民房

Janice:
希望Carpar快d適應吃中餐. 如果唔係, 真係會餓c佢. 不過佢都好乖, 唔會抗拒返學.

原帖由 caspar_mama 於 09-9-18 10:01 發表
Caspar都係學校瞓了二日,但食飯唔肯自己食, 我諗可能未慣食中餐, 希望快D適應.

Anyway, Caspar likes the school very much!
He says: I want to go to 青衣商會 every morning. ...

民房

係呀, 有一排想放棄唔比佢返,但老師訐估後都話ok佢係明白要返學,但又唔捨得同我哋分開,所以成日喊,
真係比佢激死.
不過今日阿囡係學校吃飯又喊, 真係唔知點解, 前二日都忡好哋哋.

原帖由 prutong 於 09-9-18 13:51 發表
我個女未返過n班, 我成日同佢講要係學校訓, 佢一定答唔好, 今日重問我係唔係開完生日會就放學。 返到學校又唔肯將個書包放上架, 好像想隨時走o甘...

michelleyiu: 你個女喊左成年咪好心痛。

casper好叻呀, 返學o甘 ...

民房

Prutong:
你係唔係都住係附近呀??得閑幫我睇吓我個女智恩,佢呢排返學又係咁喊.我真係唔知點搞,:-(

民房

係呀, 係同caspar一組果個大喊包.
其實我都好想請假去睇吓佢哋自已吃飯.智恩依家係屋企都要自己吃飯.唔比人喂, 都算有進步.
係喎, 你阿女係邊組??係唔係己經適應哂學校生活?

民房

星仔媽咪:
智恩成日返嚟都會提星仔, 佢話星仔叫佢唔好成日喊,
又話約咗星仔聽日早D返學見面.好搞笑.

原帖由 samsamtang 於 09-10-13 12:29 發表
我地10/10做咗家訪喇,老師逗留咗大約1個小時。陳老師話星仔鍾意同caspar鬥氣,例如caspar話要睇米奇老鼠,但係星仔就話要睇多啦A夢,仲有話星仔霸埋位畀智恩坐。
...

民房

咁叻呀,我諗佢哋返全日班0果20個會熟D.
智恩都係講得出一半到,
佢哋好像有只歌係介紹自己0既.

原帖由 prutong 於 09-10-15 13:13 發表
昨日張全班相, 亞女認出15個同學仔呀, 提下個姓, 都能說出廿多個名, 真係估唔到呀。

重話冠星, casper & 智恩係蘋果組。

首頁

尾頁

跳至