自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

singdream 發表於 23-3-13 09:32
個衰女主播可以再折墮d,例如係裡面卑其他獄友打,毀容,因為佢之前用電棒整到人地成身傷痕
...

**以下有劇透

相比其他幾個,太便宜佢,仲以為好似親切的金子咁,會有個變態山東婆炮製佢,點知只係報告天氣咁小事..

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

cy101 發表於 23-3-13 12:08
都係!明明第一次露有矇咗!第二次就⋯!

第一次矇咗,我仲心諗好少可啊,都好嘅矇咗,點知最後都係要露一幕

翡翠宮

singdream 發表於 23-3-14 16:54
女一報完仇,又有個咁愛佢既醫生,竟然走去死,我都好唔明點解

其實嗰刻都幾自私,居然諗住掉低醫生…
醫生媽點解又知東恩係天台

翡翠宮

singdream 發表於 23-3-14 22:56
係囉,個醫生好慘,之前已被佢丟低過一次,然後報完仇仲要走去死,係完全無理過佢感受,非常自私。
個阿媽 ...

當吓心諗冇嘢嘛,用完即棄都算另類欺凌啦,慘都唔係大晒㗎 (個人感受咋)
不過第二季真係好睇,想睇多次

翡翠宮

waterlilymonet 發表於 23-3-14 23:05
我個point 其實係女二呢個成功地作惡多年的人及其母,出起事來身邊竟然冇人脈「幫手」而瑯噹入獄(點知無 ...

我見第度有人分析話女二其實唔算好有錢嗰種家庭,例如係啲窮鄉最有錢,唔等於真係好勁嗰種程度,同埋來來去去都只得嗰差人大叔幫佢辦事咁,未有錢到可以有好多人脈,佢呢啲壞人只可以用錢買,女主啲人脈係發自內心幫佢
其實煲劇都係想輕鬆吓,又唔係學術研究,hea傾吓咪幾開心

翡翠宮

yuyueng 發表於 23-3-15 13:35
唔知以為你先系編劇,講到你主觀既解說就系透徹同標準答案甘,叫人番煲幾次就透徹都堅離地,煲劇消遣下啫 ...

係勁煩,尋日話係BK討論好無癮,但又一直一直係呢兩個帖裡

首頁

尾頁

跳至