自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:做個好媽打 發表於 16-9-25 14:42 如

原帖由 cwh602 於 16-09-25 發表
有20分係李金,但功課同考試多,所以想揀千禧,但得15分
其實李金20分同千禧15分的機會差不多,因為李金有屬會分,千禧沒有,當年我就唔選20分李金,選15分千禧!

2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

男爵府

引用:Quote:vicki23126 發表於 16-9-25 19:34 其

原帖由 cwh602 於 16-09-25 發表
咁你小朋友依家係咪讀緊千禧
唔係,考到直資放棄津校,實在唔敢博,怕去伊斯蘭!

2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

男爵府

引用:想問青天好5好?

原帖由 Sister1111 於 16-09-25 發表
想問青天好5好?
青天舊年第一志願都入唔曬,如果第一志願叫你擺青天你覺得值嗎?我有朋友宜家讀P2, 話都好谷,多功課,其實呢兩年聽到好多以前所謂二線小學仲谷過傳統一線,可能呢幾年博上位,上唔到位過兩年無咁多適齡學童讀書驚殺校掛!

男爵府

引用:Quote:vicki23126 發表於 16-9-25 23:35 青

原帖由 yuensiu 於 16-09-26 發表

今年小三,已經分精英班。都多功課,最近已經好多家長同校 ...
最緊要小朋友讀得開心!👏👏👏我個friend就話今年默書範圍好多,可能佢仲有個細,就覺得好吃力!不過每個小朋友適應能力唔同,不可以一概而論!

首頁

尾頁

跳至