自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

各位唔知有冇食過呢,但係我而家唔見有得賣,大約年頭响百佳同裕記都仲有得賣架,而家揾勻都唔見有
我真係好掛住個隻味,各位如果知道邊樹仲有既話,唔該話比我知呀,萬二分感謝

大宅

唔通真係唔再出,嗚~~~~~~
好想食呀,冇食好耐啦,天呀..........

大宅

原文章由 eman1104 於 08-10-22 16:35 發表
有食過, 超好味, 不過我都係頂得順半包辣粉
不過真係搵唔番,
唯有去個D印尼呀, 泰國食品店買D類似

係呀,真係超好味,我都係落半包辣粉咋
我就係中意佢酸酸辣辣咁,聞到都好開胃
咁唯有去ed舖頭到睇下啦

大宅

原文章由 LeeAnnMama 於 08-10-22 16:46 發表
我老公勁鍾意食呀,佢好食得辣,其實我都鍾意食架,
不過只係落大半包辣粉落去食,我都食到噴火啦,鼻水
都出埋,不過又真係幾好味o既~~~

聽你地咁講,等我得閒留意下仲有無邊度有得買先~ ...

如果太辣我唔得架,食野都係一種享受黎啫
無謂攞自己個胃黎較飛
咁你留意到邊到有得賣既話,記得通知聲喎

大宅

原文章由 C-Lai 於 08-10-22 17:57 發表
我都記得3, 4年前仲見到, 發得好大碗, 極之飽肚, 但要煮好耐, 我冇咩耐性, 有時又煮得太硬, 有時煮好一旦放得耐, 全碗粉索曬 d 湯, d 粉就唔好味 (d 湯係靈魂) ...

我响年頭都仲見有得賣架,而家已經揾唔到喇
我煮既方法係,首先唔好煮到佢太諗
咁煮完出黎放响度灘一陣,等佢索咁d湯
咁d粉又軟番d啦喎,
好!!!食得..........o......又滑......又唔易斷.....正呀!!!

首頁

尾頁

跳至