跳至

首頁

尾頁

複式洋房

响威記生嘅媽媽,有無特別嘢要準備呢﹖我之前有小小見紅入咗一次7E房,啲姑娘同姐姐都幾好喎....

我預產係8月14日...睇吓到時可唔可以相認啦....

複式洋房

原帖由 CAR_B 於 10-7-6 09:39 發表
我預產都係8月14日...自己又係8月14生日...唔知到時會唔會見到呢...^^

又會咁橋嘅,希望你生一個健健康康嘅BB﹗

複式洋房

原帖由 Vicky_F 於 10-7-6 12:26 發表
我預產期又係8月14 wor, haha, 乜咁岩ge. 我知好似仲有個mami gloria 都好似係8月14ga~~~

咁威院有無比個期你哋如無動靜要幾號入院呀???

威院寫咗紙話如果25號無動靜就要入院。咁我哋可以點樣相認呢﹖我之前入院,好似啲等生嘅媽咪都响7E個病房到,係唔係呢﹖

複式洋房

原帖由 CAR_B 於 10-7-6 20:15 發表
我都係25號呀...希望見到你地啦...不過我遲d可能又會改預產期喇...改左3次... =.=

點解會改預產期嘅﹖唔通你開刀﹖

複式洋房

原帖由 咖央 於 10-7-7 16:40 發表
31week時見紅, 好多血.
入埋產房.好在bb好乖, 唔0係呢個週數出世, 而家仲0係肚裡踢踢踢.
我住院住到好悶呀.

加油呀﹗希望BB足月先同你見面啦﹗

複式洋房

原帖由 CAR_B 於 10-7-7 10:37 發表

我上水嫁...粉嶺健康院同威院2邊都要產檢...
e家check得好密呀...1星期1次...
佢地話我要個別check得密d囉...

我都係上水架,不過我無睇健康院,淨係睇私家,因為健康院一定要平日,我請假比較難.....

希望到時見到你啦﹗

複式洋房

原帖由 維他檸檬茶 於 10-7-7 13:20 發表
我都會係威院生,8月20日,遲你地少少..hehe!
我知道7月份威院食緊牛欄牌奶粉..
你地執好"走佬袋"未呀?

執過吓囉,不過好似好多嘢執咁,過袋唔係好夠大......

複式洋房

咁我哋點相認好呢﹖各位媽媽有無意見呀﹖

複式洋房

原帖由 CAR_B 於 10-7-8 19:42 發表
輪到我要入院觀察喇... =.=

加油呀﹗唔理醫生點講都好,都祝妳個BB係足月嘅先出嚟見妳﹗

複式洋房

原帖由 Vicky_F 於 10-7-22 08:53 發表
我想問大家有無買大扣式m巾呀??? 如作動又未生得, 醫生/ 姑娘咁上下會睇下你開幾多度? 咁嗰時係咪著返自己底底? 係咁脫嚟check 會唔會好唔方便?
之前上產前班, d miss 話用有扣方便比姑娘檢查, 但醫院好似話唔使用 ...

我個Frind話入產房要用一條有扣嘅巾巾,生完可以唔用,可以著番底底同用普通嘅巾巾。

另外,我朋友識威記嘅助產士,原來唔比帶自己想阿B食嘅奶粉入去,驚有菌喎。要食醫院嗰啲。我諗住諗人奶,所以佢見議多啲餵人奶先可以有奶比阿B飲。

複式洋房

原帖由 咖央 於 10-7-18 23:11 發表

我都有一個, 0係7 11買, 但好似好快用晒d電, 但總好過無.

其實唔想買電想叉電嘅話,可以响7仔叉架,我老公上次都响七仔叉...

首頁

尾頁

跳至