跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

會長
部機係咪中毒身亡呀, 尋晚我c6上網搵銀雪魚食譜, 結果部機突然自動熄機, 今日佢要進行解毒行動

大宅

早晨呀

會長
咦! 洵洵好叻喎, 我睇movie見到佢識背哂A至Z, 發音又正, 講W果陣真係好得意, 仲要妳地跟佢講野tim, 超可愛。

大宅

會長
好同意每個 bb 都有自已既強項, ++都係靠flash card 同迪迪尼 , 不過果日++同洵洵一齊玩搵A-Z, 差不多次次都係洵洵搵到先, 佢真係眼明手快

大宅

j媽
咁妳放工快d買猴棗未喇, 希望jj快d好番。

我都望++性格主動d, 唔好在家一條龍, 出外一條蟲, 得閒要叫jj 同包包教下佢

大宅

mchan89 寫道:
包媽, j 媽,
我同洵洵玩認咭, 佢都係走佬架 .... 不過有時唔可以要求咁高.... 其實點都好, 健康開心最緊要, 其他都係其次啫

++相反, 佢玩認咭係我想走佬, 佢一個鐘可以要求我地同佢玩幾次

大宅

校長
因乜事唔知醒??? Joey冇morning call妳咩

大宅

校長

大宅

校長

大宅

dorisfung 寫道:
++媽,Joey七點morning call我,跟住我抱佢上床餵奶,然後兩個一齊又大覺訓

直到九點校巴call我,我先醒咋

校長
攬住Joey訓, 確實唔想起床ge

大宅

dorisfung 寫道:
好似++咁,我記得(唔知有無記錯 )佢初初都好似唔係好肯玩flash cards,但而家已經認到過百張啦!

校長
hehe.... ++係一路都肯玩flash cards, 不過當初學abc, colour and shape 就認得慢d, 不過經過佢自己ge努力, e+進度已經令我好滿意

另外, 以我所知, 會長下午有事請假, 我諗佢聽日先會上網lu..

大宅

bebobo 寫道:
校長,

你話洵洵d movie要去佢果popbase o既網就有得睇架啦, 你去睇下啦, 我就要今晚先有得睇囉

或者去佢1/8果篇日記ge內容入面, click "movie"就睇到

首頁

尾頁

跳至