樓市動向

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我2000年時申請首置加埋銀行按揭,所以首期係0%。

公爵府

我覺得如果懂得其他投資的人,應該比少d首期,因為供樓利息相對其他貸款的利息係最平的。但如果唔太懂得其他投資的人,應該比多d首期,因為預期投資失利,不過早早供斷層樓慳返d息。

公爵府

原帖由 Gogojuly 於 09-10-2 13:33 發表

ume,

很久不見你了.
第一/二街項目快開售,會否購買呢?

係呀!好耐無見呀!你好嗎?
我都有留意第一、二街項目,亦都約咗個經紀去睇。早幾個星期我去過實地睇過,個人覺得如果以而家發展商所講的尺價開賣的話,咁我就唔會買,因為地段加上周圍環境,如果尺價與寶翠園睇齊的話,就太貴了!有咁既能力買寶翠園比較好囉!

公爵府

原帖由 Gogojuly 於 09-10-2 18:00 發表

幾好,謝謝關心.
請問你係去現場睇下個環境還是己經有示範單位睇呢?
如果佢開價跟寶翠園如今的二手價,我沒能力買.亦覺得唔值得.到時我可能又要睇番帝后華庭既盤了. ...

未有示範單位,不過我自己就去過現場睇過下d環境。
其實上年年尾跟個朋友去太古城睇樓時就同個經紀講開話對第一、二街項目﹝縉城峰,http://hk.realestate.yahoo.com/090929/302/3ja2x.html﹞有興趣,所以佢記低咗我個contact,而家一有有關該樓盤資料,佢就會通知我。聽講遲d都會有個搭建出來的示範單位,話會在太古城唔知邊樹喎!不過我都係等個經紀既消息先,如果有得睇都會去混下吉既。

首頁

尾頁

跳至