想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ilovedogs322 於 10-11-10 03:35 PM 發表
BMI 27,少肥啦,不過通常d醫生見到我咁樣都叫定我減肥先(我肥晒上身,最討厭就係個上圍,所以睇落都幾肥架)。人地話減肥有幫助,我即管試下啦,盡下人事嘛! ...

減肥真係好辛苦~~~你要加油呀 !!
不過我多數都係介唔到口架~所以唔想刻意減...哈哈

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位JM ~ 今日比紅D玩死啦...
上次M係8月31 ~ 到10月29開始食通經藥
今次11月6 DAY1 , 今日屎忽痕驗下紅D
佢竟然有 70 % 深粗~~即係點呀 ???
我食藥前驗過冇B架~~但M緊都咁粗架咩 ??

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 zarara188 於 10-11-12 06:55 PM 發表
會唔會係d通經藥作怪, 影響你的LH指數呢?
於是紅D會深粗囉.
你M幾多日呀? 呢幾日有冇食排卵藥?

呢幾日都冇食排卵藥呀 , 醫生開左通經藥之ma
我11月 6 日 day 1 , 11號都係 day 6 之ma , 都70%深
尋日11月12號 day 7, 紅d 就20-25深囉....
醫生叫我 day 21 番去抽血驗下唔知乜...
好似係驗我有冇自己排卵定唔知乜鬼...
佢話驗完冇排卵就會開排卵藥比我~~~~
唉,,,,好煩呀....生仔前m都準準地
雖然唔係28日一個cycle , 但都一個月一次
生完唔準再加埋食藥....唉 /.\ 真係想喊

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jennynini 於 10-11-15 10:51 PM 發表

我食之前有CHECK過冇先食架~~

你意思係食完後計第5日/8-9日,
定計埋食個5日架?

下個cycle開始iui啦,
仲等緊m到......

我食五日,食左兩次啦,第一次係食完五日藥第三日黎,第二次係食完藥第四日黎,事前無特別感覺

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我而家好緊張呀....
今日DAY DAY 13 , DAY 6既時候紅D成60-70% 深
尋日DAY 12 同今日DAY 13 都係淺到冇人有
會唔會DAY 6 M 緊都排卵架 ???

我唔識煲花膠呀~唯有食住蛋飲下奶食下 " 勿 " 皮先啦
而家等緊 26 號番去醫生度驗血 好怕吉落黎果野
唔記得個名驗乜~佢話驗下有冇排卵~
之後就會睇情況開排卵藥比我
呢一兩日成日好易肚餓 , 同埋個肚對下有D吉吉痛
但發覺便便唔係好順.... 仲以為BINGO
我而家覺得似便泌多D

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

湯包 @@ 係唔係健康工房果D呀 ?
我覺得40蚊包都幾貴~~ 但又唔識煲又唔想搵99
所以都會買湯 ~ 但唔知一星期飲幾多次好呢 ??
花膠真係WORK? 我而家只係一日食一隻蛋~~烚蛋

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位JM ~~ 頭先搵到CF 既網~大家可以睇睇個陣
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2721883&extra=page%3D1&page=1

另外湯包我飲完都覺得個咀有D痴立立~應該都落足料掛
我會KEEP 住食蛋~食ORANGE同飲湯
26號抽血喇~~有D緊張~~大家加油呀 !!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

一個壞到極既消息~~~
呢幾日肚谷谷~~一心諗緊有冇機~
因為紅d 都有線~~ 點知....今日day 20 黎m
真係唔知想點咁...又擔心作小產又擔心只係m但又早咁多
原本要四五十日先一次~仲要食藥先黎~~
今日下午打比醫生問左~聽日都要照去檢查睇下咩原因早咁多
而家好擔心 唔知咩事早咁多同埋個肚唔舒服一星期架喇~以前黎之前都冇咩肚痛~一痛就即日黎架ma,,,
唔知聽日點呢....一係唔黎~一係咁早...
11月6日係day 1 , 13號先乾淨晒~ 今日25號又m

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 zarara188 於 10-11-27 06:17 PM 發表
loklok, 咁古怪...? 你個醫生點同你講呀? 希望你冇事啦!

星期五晚番左去見醫生~果日係 DAY2
醫生原本話叫我番去睇下咩事咁早又M
點知番到去佢叫我 DAY 3-5 番去抽血驗下~
而家要等DAY 5 ~ 星期一先番去睇呀!! 而家都未知咩事
今次M個肚好 " 聚 " 住痛同埋腰骨痛 以前冇架

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位 SIS 你地最近點呀 ? 有冇好消息
我尋日抽左血~冇照超聲波 , 而家等報告
要等一星期 好漫長既時候.....
今日DAY 6 , 應該係時候差唔多開工喇~~
大家加油呀

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位JM 你地近排點呀 ? 唔見左你地咁既
有冇人中左啦 ?? 有既快D報喜呀

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位JM ~ 多謝大家關心呀
我個報告出左冇問~ ~ 不過呢幾日心情唔好所以冇上黎
希望大家唔好介意 而家等M再黎

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

ZARZAR ~~~ 你又係紅D成日有線 @@
我又係呀.... 我11月25 DAY 1
之後9/12 深粗~但都係70-80 % 左右
到10號同11號都好淺~但13號又深到50% 粗
好奇怪~~ 所以........為左免得自己咁大壓力~~
我都係再黎M之後打算唔驗紅D喇~~不過都會驗綠D 諗得多真係唔多開心..... 大家都加油呀 !!

另外~呢幾日爆凍~~大家著多幾件衫~免得病親

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位~~~我可能一排唔上黎啦....
唔係因為跳版~~係我唔想諗太多...
唔知大家有冇咁既想法~~成日見到人地BINGO
自己就毛都冇條...有D唔開心...為免影響左自己心情~
我都會少D上黎~不過大家都要加油 !!!

其實我覺得紅D都幾唔準下~有時一個月幾次深粗~
有時日日線~有時有線唔見深粗~ 當然有人用左而中左
不過我都覺得咁會比我好大壓力~所以唔驗LU
希望大家都快D中個兔B齊齊做兔媽媽
另外~~ 預祝大家聖誕快樂

首頁

尾頁

跳至