美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

請大家傾吓粉底係咪真係唔好貪平要買返專櫃嘢呢?

我用過嘅多數開架濕粉,少數專櫃
Estee Lauder double wear, vidi vici, YSL金蓋,
Revlon colorstay, 台版sofina, VDL,Kate
專櫃嘅除左vidi vici之外,另外果兩款都好失望。
反而開架嘅幾款都好唔錯。
而家都已經唔係好敢投資專櫃粉底,因為價錢唔平,又有雷品,輸唔起

公爵府

引用:Quote:原帖由 baby_happy 於 15-08-24 發表

原帖由 唄啦 於 15-08-24 發表
我全部專櫃買㗎喎~唔去專櫃還可以去邊度買?
除左專櫃仲有開架啊

公爵府

引用:Quote:原帖由 baby_happy 於 15-08-24 發表

原帖由 shanhaha 於 15-08-24 發表
你都係油性肌嫁?我都有考慮過買double wear同 YSL金蓋,你覺得佢地有咩唔好?我夏天用開colorstay,覺得好控 ...
我混合偏油。double wear持久度同colorstay差唔多,但好厚。YSL金蓋易溶同埋會明顯地氧化變色。

公爵府

原帖由 唄啦 於 15-08-24 發表
我全部專櫃買㗎喎~唔去專櫃還可以去邊度買?
我講得唔清楚
我意思係大家鐘意買專櫃品牌定係鐘意買開架品牌?

公爵府

引用:專櫃開架我都會買如果岩 就好似chanel同bou

原帖由 yttyip 於 15-08-25 發表
專櫃開架我都會買如果岩 就好似chanel同bourjois其實同廠 賣個brand only
最緊要岩用好用我就覺得無所謂
...
請問網購有咩牌子推介啊

公爵府

引用:其實要睇自己膚質 要揀返啲岩自己嘅我唔敢

原帖由 Lucas_papaw 於 15-08-25 發表
其實要睇自己膚質 要揀返啲岩自己嘅
我唔敢講開架唔好 但我買專櫃嘅係真係好啲靚啲
去專櫃除左買件貨之外仲 ...
嗰次買支ysl金蓋就係ba幫我試上面效果好好,我心諗貴喇果然唔同d, 點知買返屋企用先發現會明顯地氧化。其實真係要試完過小小時間嚟觀察

公爵府

引用:最近我就有買bourjois healthy mix serum我

原帖由 yttyip 於 15-08-25 發表
最近我就有買bourjois healthy mix serum我係乾肌 油肌可以㨂佢既healthy mix fdt
一早hit爆係外國 萬0有但 ...
Bourjois我都聽人推介,已經訂左一支試下.
rimmel都打算入手

公爵府

引用:用開colorstay同double wear既應該唔習慣

原帖由 shanhaha 於 15-08-25 發表
用開colorstay同double wear既應該唔習慣 我諗住留返冬天再試下
我成個夏天都係用colorstay同sofina long keep粉底

公爵府

引用:不要貪平

原帖由 kimmy0927 於 15-08-25 發表
不要貪平
請問有咩推介呢?預算$600

公爵府

引用:Quote:baby_happy 發表於 15-8-25 17:57 請

原帖由 Tuscany 於 15-08-29 發表
請問遮瑕度o唔ok啊?

公爵府

引用:Quote:baby_happy 發表於 15-8-29 14:59 請

原帖由 Tuscany 於 15-08-30 發表
ok遮到啲,我覺得佢係令你膚色均勻,好似係你自己皮膚本身好好而唔係化妝化出來。佢既coverage由低至中等, ...
好吸引
得閒去counter試下先

首頁

尾頁

跳至