跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好意思, 我打算幫仔仔報呢間學校~

請問interview既形式係點?
問咩問題?

大宅

原帖由 ivyduck 於 09-8-28 13:34 發表
妳參考下呢條link啦

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1699989&extra=page%3D1&page=2

thanks~

我想問, 如果喺問家長問題嗰part, 家長冇答到老師既問題, 係咪多數fail?

大宅

原帖由 Idalam1 於 09-8-28 14:56 發表
索取報名表格後,會給你一份家長問卷回家作答(問卷也是會計分的)。而面試當日,首先會隨著小朋友玩玩具時問小朋友一些簡單問題,最好教定小朋友的基本禮貌,唔該、多謝是必要的,然後就到家長,類似討論形式,我記得當天問過家長三 ...

thanks~~

相信仲緊張過自己見工~~~

大宅

原帖由 Idalam1 於 09-8-28 15:55 發表
一定難入過下午好多,其實我都好後悔,當初填報名表時,有一處需家長填上會選擇:上午/下午/上下午皆可,本身只想入上午班,但怕填表時只讀上午班,好像會給學校印象不大好(沒上午班就不讀下午班?),於是我就填上了上下午皆可,最後結果派出 ...

咁....淨係填上午, 如果派唔到上午, 學校會唔會問我下午會否考慮, 定直情話我interview failed?

還是我可以填, 首選上午, 次選上午/下午皆可 ???

大宅

原帖由 Idalam1 於 09-8-28 16:28 發表
我當時都係填首選上午,之後選埋"如上午額滿,會否讀下午班",結果就係入了下午了。當然只填上午,如派不到的話,佢地唔會再作通知,因為始終都有很多學生都願意返下午班!

...

icic~~

大宅

原帖由 ivyduck 於 09-8-28 23:57 發表

係ga, 但係平常心啦, 太過緊張會影響表現, 預祝成功!!
另, 十月開始可以報名啦.
http://fbclmckg.school.hk/system/tool/webpage/index.php?charset=big5&netroom_id=1&tool_id=3156 ...

thanks~
但而家報係咪for 2010年8月入學呀?
我仔仔要2011年先讀書喎~

大宅

原帖由 ivyduck 於 09-8-31 16:09 發表

That's just for your information. Then u will know when and what u need for the interview next year.

ok~~ thanks so much~~~

首頁

尾頁

跳至