親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經唔係我可以去既地方

大宅

回覆:彭福公園。。 。

唔好意思,咁耐先講返。 果日本來去佐敦俗公園,但去完沙田買skate 鞋已經2點,就諗,不如同小朋友去我童年時好鍾意既地方,彭福公園!點知未落車已經好多狗狗,未入到去已經有2位主人將大狗鬆綁,我唔怕狗,但睇得出呢位男主人係燥底,一脚申落隻狗到,我見隻狗亂晒,我見隻狗周圍跑,就話“嘩!控制下啦!小朋友驚” 男主人當然即刻俾個女主人問候之餘,即刻綁反隻狗,點知我都俾呢位女王問候左2條街,話怕狗去迪士尼之類,真係好好好無奈,我入到去重以為去左狗展,老實講衛生情況真係唔適合小朋友去,大部分大狗全部冇帶口罩,坐既,行既都有贈品,冇地方俾狗飲水,方便地方都唔夠!政府濾水器变左唔係俾人飲。阿女秋季旅行之前重係呢度。。。。。。。改名啦! 名正言順叫狗狗公園。不過要改善設施先!最尾我地玩左1小時散隊。

大宅

回覆:彭福公園。。 。

我阿媽都話我冇留意彭福其實已經变左好多!但真係冇諗過咁誇張,個個都一拖幾隻,我朋友之後都有堤,之前曾經有狗打架,狗咬人事件。 其實大埔廣福都有狗狗公園,設施真係俾狗狗玩同享用架。唔一定要迫晒係一個公園開嘉年華會咁

大宅

應該改名做寵物公園, 加多D設施. 同埋,我入場到走都唔見人有工作人員控制下場面, 安全性, 絕對係好大問題!

大宅

我個囡秋季旅行都去呢度先驚........

大宅

回覆 咖央 的帖子

小學黎架...

大宅

回覆:finemotion 的帖子

你講得啱,唔啱去。祗是香港太迫啦!

大宅

its about safety and hygiene......

首頁

尾頁

跳至