在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝入唔到黎
而家等緊信用卡d cs聽電話,成日都話線路繁忙...
早晨丫各位

我都諗住等到阿仔讀小學就唔用工人.佢可以自己一間房.家務咪搵個鐘點做.

放個外人係屋企一d都唔放心.而且我覺得佢地真係好激氣.唔係偷懶,就係打斧頭.
有d野真係睇到化晾.煮野唔好食同埋stupid,無記性我都唔怪佢.但係真係無法當佢做一家人.
我對工人真係又愛又恨,愛既係有佢真係煩少左個仔果part.我夜晚唔洗陪佢.
恨既係我交左個心出黎,真係當佢係朋友,會信佢,但係點解佢地唔生性d? smart果d就lazy, 勤力果d就stupid,同無common sense.都仲係努心努力.

大宅

呢排好忙.本來收5點
而家至收得工,你話邊得閒上黎
好懷念日日上黎同大家吹水既日子丫

原帖由 KimB 於 10-4-20 09:33 發表
早呀! 又係我第一個上黎say hi, 其他媽咪係邊呀??

大宅

祝你同bb健康快樂.2個半月後記得上黎丫

原帖由 鍏晴媽 於 10-4-23 10:48 發表
早呀各位
我返多 1星期 就放產假啦

大宅

今日小發現:原來美心d焗豬扒反好食過大家樂既一哥焗豬扒飯.多d汁同番茄洋蔥
但係大家樂大碟d

大宅

唔好意思,唔係成日上到黎...
講返個焗豬扒飯先
我覺得大家樂d豬扒好味d,因為佢有層蛋漿包住,又無幫你切開一件件.但係d飯唔夠汁,食到尾要乾哽d飯.因為我會食晾所有飯,所以都幾惡頂.

美心塊豬扒大少差唔多,但係無蛋漿包住,同埋切開埋,所以食到好"鞋",而且塊扒係無骨既,大家樂有,我中意"算"骨頭.不過好多汁,又有幾大塊番茄.我中意食飯所以中意呢個多d

原帖由 Snoopywy 於 10-4-23 17:23 發表

但d豬扒係咪好薄呀 ?

大宅

鍏晴媽congratulations!
i didnt come to baby kingdom for a long time becos of work.
hope u guys gd luck on work & wish you all gd health!

ps. cant type chinese in this workstation. boss said dont add too many progam (personal ones ) otherwise it's easy to get virus fr the internet

首頁

尾頁

跳至