跳至

首頁

尾頁

大宅

我大女同細佬都晌呢度n班
細佬下學年都會轉校,同家姐一起讀靈糧

所以我會有d校服同書包
唔介意用二手貨的可以pm我,兩個都應該係細碼
不過比幾日時間搵番d衫出來

大宅

其實阿仔只有兩對白鞋,冇買黑鞋ga
都唔明要黑鞋做什麼,一個星期只穿兩日,一來一回只穿15min
老師冇出過聲

馬鞍山有n班的學校唔多
小朋友最主要學自理
我覺得呢個stage學校最緊要近

想一想大風大雨,天寒地涷要帶小朋友番學有幾辛苦

大宅

最後一個有病的小朋友係k3的
佢最後一日係上星期五
濳服期係4-7日

大宅

原文章由 諾諾nelson 於 08-6-21 00:22 發表

我住富安個邊,我選擇康傑係因為佢有3個英文老師,校舍夠大,玩具就殘o的,同埋依度d老師比我感覺有愛心d,富安個間都夠大但感覺就痳痳地,所以遠少少都尼依到讀,我個人覺得咩都假,最緊要老師有愛心為先,唔理佢有無學券都 ...

請放心
我的大b在康傑讀n1,現在在靈糧讀k2
下年細b都會跟住去靈糧
我知我冇選錯

大宅

原文章由 h9822532 於 08-6-26 21:40 發表
即是你覺得靈糧好過康傑?為甚麼?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1416319&extra=&page=1

你可以睇下我之前d post

不過康傑的n班都好好ga
如果可以入到徐老師更加好(通常係na)
佢好有熱誠同有經驗,
呢幾年睇到原來唔係單單愛心已經可以做幼師,佢地要有專門的技能去同小朋友溝通,控制同教佢地,原來唔簡單ga

[ 本文章最後由 hellokm 於 08-6-26 22:53 編輯 ]

大宅

提一提大家如果諗住一心k1會轉校的, 要留意有d學校好早(11月前)要報名,當年我豬下豬下差d誤左時間

大宅

原文章由 VI-VI 於 08-7-2 13:34 發表
我囝囝未戒片呀! 希望可以係返學前成功戒到啦!

唔洗驚...小朋友發展有快有慢...未到時候急都急唔到
我個仔10月自開始戒, 一戒就晌學校學埋自己除褲著褲.成個過程自己ok晒....當然之後間中都有閃失的

:;pppp:

大宅

原文章由 VI-VI 於 08-7-2 13:43 發表
Hi, pri_yan1010

謝謝你! 剛剛發現咗另一名字燙貼, 價錢睇落都好都好經濟實惠
http://www.hkiou.com

名字燙貼7-8月好多地方都有得,好多款
還有嬂嘜
一買就夠幾年用

平時就在文具鋪記寄賣
我知道新港城海濤居商場的文具鋪有
可以去睇下

大宅

原文章由 VI-VI 於 08-7-3 13:57 發表

海濤居間文具鋪係邊架, 經過好似唔係好覺眼...可否告知詳細地址。 織嘜同燙貼邊隻好呀, 我又見有啲媽咪話放埋小朋友張相, 方便佢哋認番自己個樣喎.... ...

文具店在金魚店同天平之間,你入去問下 (不過遲d周街都有賣)

織嘜同燙貼都要
織嘜可放在校服+鞋仔+手巾仔
燙貼,可以貼的東西都要貼

小朋友張相....唔洗咁誇下...老師收左你10幾張相會貼在坐位,鞋架同杯袋架上,毛而小朋友一般可以認番自己隻cup同毛巾盒,所以有名就可以

首頁

尾頁

跳至