跳至

首頁

尾頁

大宅

AYMK 發表於 11-7-8 10:34
嘩, 真係好叻叻喎, 咁係咪即係叫介咗奶咀架啦....

未架, 可能會反覆一下...
ee話都係要keep住, 只係收埋囉...

大宅

gurgur 發表於 11-7-8 11:07
仲要自已帶水杯呀!! 好彩琳琳間唔洗,如果唔係c硬!!!
by the way!我今日同校長講琳琳又唔poo poo,校長話" ...

火龍果, 對嵐嵐都冇咩特別幫助...
可能已經食慣晒...

大宅

AYMK 發表於 11-7-8 10:37
係囉, 要帶咁多野, 仲有水杯呢...唔怪得2歲班都要咁大個書包啦...我終於都明白啦... ...

瞳瞳媽, 我們好似唔洗預備杯杯...

大宅

gurgur 發表於 11-7-8 11:18
嵐嵐現在都係無poo poo??

嵐嵐一向都有問題啦...
逢weekend返來一定冇...
平日有時日日, 有時都係隔日, 超麻煩!

大宅

gurgur 發表於 11-7-8 11:44
咁e生有無叫你俾果糖嵐嵐食???

http://www.derchk.org/modules/wfsection/print.php?articleid=225
我估嵐嵐唔係咩問題, 係環境因素, 佢出街唔痾;
可能返我們屋企, 掛住玩, 唔記得要痾...

大宅

AYMK 發表於 11-7-8 11:59
咁d 便便 硬唔硬, 粗唔粗呀, 如果軟度粗幼適中, 其實都無問題架...

一時時啦, 有時硬到要用甘油泵

大宅

AYMK 發表於 11-7-8 12:11
要用甘油泵...咁誇張...真係陰公...
咁有無試過硬到肛裂呀? 曈曈雖然硬 & 呵到 (唔駛用甘油泵), 但係攪到 ...

流血一定有試過啦...

大宅

AYMK 發表於 11-7-8 12:12
出街唔痾, 掛住玩, 唔記得痾, 都係原因之一, 所以我哋而家會同佢講, 唔呵臭臭, 無得出街.....

...
無得出街, 嵐嵐可能唔太大問題...
有時候, 係我地大人要之嘛...

for example, 要返playgroup...

大宅

gurgur 發表於 11-7-8 12:31
米係囉!!!佢肯坐更係唔洗用藥!
我初頭都係咁對爸爸講(因為個兒科e生係爸爸e院d e生),咁個e生就話,長期c ...

私家&政府都冇建議過食藥呀....

大宅

獅子bb 發表於 11-7-8 12:57
嘩....係喎 ! 仲要搬床單被鋪返屋企洗喎 !!!

嘩...俾學費去瞓覺?
嗯...學校真係幾著數喎!

大宅

leung-baby 發表於 11-7-8 13:02
好快就得嘞!
謙謙都係自己咬爛奶咀, 無得食! 初初都有叫我買番, 但之後就不了了知.
而家最大問題係, 佢可 ...

你幫謙謙買件口水肩, 要係校服款色, 咁咪唔多覺囉!哈哈!

大宅

話說ee上星期開始幫嵐嵐仲奶咀, 有3日係ee屋企唔洗奶咀, 晏覺就因為咳, 瞓我唔好, 但晚上ee話瞓得好ok~
但weekend返來兩晚, 每個鐘叫一次; 第二晚仲狂喊"嘟嘟呀!嘟嘟呀!"(嵐嵐叫個奶咀做嘟嘟)
雖然我最後都冇屈服, 但結果係即使俾佢同床一齊瞓, 情況都冇咩分別...唉!

其實之後再想想...介片係一d安全感issue, 仲奶咀亦是, 同一時間要介兩樣同安全感咁大關係的東西, 嵐嵐真係好難適應mouth:
昨晚返去都同ee講, 如果晚上喊得好緊要就算啦, 遲下先再介奶咀啦!同時間介片介奶咀, 嵐嵐d安全感一向咁差, 會好辛苦!所以weekend完全係癡身都爆 爸爸抱都唔肯, 如果爸爸抱就好似搶仔咁...唉~

之前一直都覺得介片, 重要過介奶咀, 因為返學包片唔方便, 但瞓覺先要奶咀, 在屋企用問題唔太大...
不過ee有心幫佢, 我又冇理由阻止

大宅

好耐冇打卡...
之前要返工, 清文件, 清地方, 清垃圾...
又要執間屋, 業主樓上裝修, 攪到我們, 所以我間屋都有部份要修輯...

今日返office還原d東西(因為之前洗冷氣, 洗地毯大遷徙)
明天開始就會放假, 放足兩星期, 因為嵐嵐next mon開始返學嘞...

AYMK  班主任打咗比我呀...  發表於 11-8-4 15:33

大宅

每逢長假期, 我都會好
因為我跟學校放, 雖然要自己拎OT補假, 或者Annual Leave...

今次學校遲放, 要返埋星期五, 但就3/2先返~
嵐嵐就星期五開始放, 1/2返~

AYMK  咁你咪可以有兩日自己接送嵐嵐囉, 太好啦...  發表於 12-1-18 10:20

大宅

gurgur 發表於 12-2-14 22:32
Happy Valentine's Day!!!
All the best year of dragon!!!! (although a little bit late!!)

3歲party, 攪啦...
要預嵐嵐呀!
不過我預產期22/3, 可能未必幫到手添...
點算好呢?

大宅

AYMK 發表於 12-3-2 12:24
港鐵車廂驚現 內地「拐子幫」

http://hk.news.yahoo.com/%E6%B8%AF%E9%90%B5%E8%BB%8A%E5%BB%82%E9%A9%9A% ...

近排的拐子佬新聞真係好恐怖...
但真係有點奇怪, 點解好似大部份CASE都冇報警, 究竟係唔係堅呢?
不過現在當然當係堅咁提醒自己&小朋友啦...

首頁

尾頁

跳至