跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-29 21:34 發表
Teresa,

你今日d bp點呀? 仲有無腳腫??

各位,

今日hugo病咗, 原本無事返咗學, 九時多忽然收到學校來電, 原來佢作嘔又肚痛, 要我立即接回. 同hugo睇完醫生話佢係喉嚨發炎, 由於有作嘔所以今日唔可以食野~ oh.... ...

starry:

哎o也!hugo 都病呀! poor!
但hugo 平日的成績,應該唔使擔心的!
今日派左exam time table,我都好 !

希望hugo & 綽綽早日康復!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-29 22:03 發表
我收咗好多日啦wor~ 你有無日日去信箱收信既習慣呀??

今日有睇信箱, 都無信!

上次恩恩畢業禮的vcd 係交比祺祺攞返來,唔通又係咁,唔寄比我?!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-29 22:26 發表
請問各位街坊, 會唔會收過呢d電話 ---> http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1218919&extra=page%3D1

呢類電話我就無收過,但之前的區議會選舉,bk 都有topic 講民建聯係咁拉票!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-29 22:39 發表
我淨係好有興趣想知, 點解佢會有我電腦號碼囉!

係唔係選舉辦事處比資料呢? 因為我記得登記做選民張form, 要填電話同電郵......email 我就有收過佢地的候選人資料!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-30 10:36 發表
應該唔得ga wor......

你打去選舉辦度投訴佢啦!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-30 10:46 發表
hehe.....hugopa次次選舉都做票站站長, 我已經報告咗佢知啦, 佢話電話拉票無問題, 問題係佢地點會有我地既資料, 要跟進既佢會攪掂佢啦

今次選舉起碼都要天光先返來lu~ 點票都點死你 上次都成3:00am先返. ...

呢d 錢都唔易賺喎! 咁hugopa 第二日會唔會請假瞓番夠?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 ^O^ 於 07-11-30 12:21 發表

我地去日本主要都係比兩隻小朋友玩個夠本,所以會去:

disneyland/disney sea
西武園hello kitty land童話國/sanrio puroland
motherfarm
thomasland & 哈姆太郎land

有時間淨先去shopping.

starry^.^
乜而家咁凍 ...

^O^:

你呢個行程好o岩我喎!
我都想想地下年暑假去日本!
你去完番黎記住報告吓!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Rita 於 07-11-30 11:52 發表

carol,
vcd 反而叫我地自己返去拎.

...

rita:

我反而驚係學校比左祺祺, 但祺祺唔見左! 因為祺祺有時將d 細張的通告塞到唔知去左邊!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Teresa 於 07-11-30 14:46 發表
^0^

孟波??? 比你笑死!

starry,

hugo嘔左出黎, 個人鬆哂, 咁仲好呀!

我禽晚有好多野食: 西洋菜 娃娃菜 羅白 唐ho 白菜 蜂巢豆腐 魚旦 魚鮫 墨丸 豬肉丸 芋c 烏冬 粉c 肥牛 駝鳥片 豬肉片 金姑 蚌片 ...

teresa: 可能你琴晚食得太多, 所以d bp 又高番!

micky, ^O^: 我都係honeymoon 去日本 (仙台), 都成8年前了!:)

thomasland 我係想帶祺祺去, 佢好鍾意thomas. 而恩恩就disney 同hello kitty land 都like!

gloria: 唔通園長唔記得恩恩? 等我得閒上網睇吓先!

卡路:

筠瑜係咪今日中默? 恩恩本來係今日, 但後來改左下星期一! 我都未得閒同佢溫. 但下星期一又有英文oral exam!

呢排恩恩一星期有幾日的功課都有6,7樣, 試過幾次佢因為要等我返去幫佢解題目才識做, 做到10:30/11:00pm. 有一晚恩恩做完功課執緊書包時自言自語話: 都係要去補習社做功課啦, 唔係就死緊呀! 我問佢邊個會死緊? 佢話係自己! 佢都知等得我返去才教佢做功課就太遲了!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 ^O^ 於 07-11-30 14:55 發表

honeymoon去hokkaido真係幾有feel架! 咁鬼凍可乘機攬埋一舊變連體嬰!不過果次我地去果個露天風呂就on居d,因分男女湯,自己一個浸,雖則落住雪懶浪漫,但都冇老公一齊欣賞.:tongue: :tongue:

係呢!十月媽咪d派位理想 ...

^O^:

我去仙台HONEYMOON 又係咁呀....
個團係我揀的, 話比老公知間酒店有得打GOLF 同浸溫泉, 我老公咪話好! 點知行程緊密都無時間打GOLF, 同埋都係因為分男女湯, 各自浸, 令老公好失望!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Micky 於 07-11-30 16:23 發表
carol,

我出年3月都結咗 8年喇

^

micky:

大家都差唔多耐!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 kittylock 於 07-11-30 16:31 發表
Micky,

我上星期剛渡過結婚11週年紀念!:loveliness:

kitty:

我係12月12日結婚週年呀...攞定假了, 不過我諗係用來幫恩恩溫書機會大d!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 kittylock 於 07-11-30 16:52 發表
我同老公兩個都唔記得咗......到第二晚至醒起....

哈哈! 又會咁o既!
咁有無補慶祝?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 ^O^ 於 07-11-30 17:24 發表

我係12月31日結婚架,今年就7年了.唔會有7年之癢掛!我都攞左假喇,不過冇諗住慶祝(我係一隻悶蛋),只係攞兩日假就可以放十一日假,又可以叫99返鄉下住下咋!:loveliness:

kittylock
係咪結婚到左第11年就會唔記得結婚 ...

^O^:

我都恭喜你7週年快樂!

我舊年無痕喎! 係就係好似嗌交多左d, 不過嗌吓嗌吓就8年了!:loveliness:
我都無諗住點慶祝, 因為果日老公多數上左大陸了!

我諗我以後都唔會忘記結婚週年日啩! 1212咁好記, 就係特登為左book呢日係church 行婚禮, 我寧願唔做2000年新娘!:loveliness:

kitty:

tks!:)

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-30 20:46 發表
呵呵~ 我十二年喇! 上個月2日係註冊週年紀念, 今個星期日係結婚滿月....丫...唔係...係擺酒週年紀念 不過上個月就hugo測緊驗, 今個星期日選舉日人地要去做野wor

...

吓!咁人地記唔記得gar?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-30 20:58 發表
講開默書...今日打開手冊, 真係晴天霹靂! 下星期已經開始考試, 竟然仲要中默 有無攪錯呀!! 點溫呀....即係今個星期六日都要閉門自修, 邊度都唔洗去啦

中默......中作.....音樂.....宗教.....電 ...

恩恩一樣, 星期一仲要中默!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-30 21:38 發表
梗係......唔記得啦! 年年都唔記得既啦.......上個月比我, 就笑笑口, 跟住仲話12月嗰日有野做, 仲唔比我 多幾野 不過都咁多年, 又遇岩個仔測考, 邊有心情丫....算啦~

...

男人係咁大意啦! 唔緊要, 等得閒時, 要佢雙倍償還!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Teresa 於 07-11-30 22:20 發表

四星期sick leave??? 梗係唔係啦.... 我唔敢想像我老闆會點???? 我只係叫醫生比左1個星期我咋!

我幾衰 同gavinpa講, 成個星期sick leave, 可以行吉吉島 (on sale), 仲有工展會 (同埋工人一齊去掃貨 ...

teresa:

有一個星期假真好! 又可以行街街shopping。不過都唔好咁操勞呀,多d 休息。

伯爵府

畀面勳章

原文章由 kittylock 於 07-12-2 09:53 發表
祝祺祺生日快樂!!

多謝starry ee & kitty ee!

祺祺字

伯爵府

畀面勳章

原文章由 gloriayh_lee 於 07-12-2 15:14 發表

唔會gar!園長好好記性ga!!

恩恩真係辛苦la!恩恩好乖好生性carol 你大可放心!好快就可自動波gar la!

首先多謝gloria, teresa, rita, hinma, micky..... 各位對祺祺的祝福!
今年祺祺生日, 我地幫佢係pizza hut 攪party. 以前兩歲時係麥記攪過, 但果時可能太細, 佢都唔知係乜. 今次請了幾個佢friend 的同學, 祺祺真係好開心! 之前仲好期待! (我都係暫時決定, 前一個星期才話比祺祺知!)

首頁
12345...8

尾頁

跳至