跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

畀面勳章

Re: 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 15)

hinma:

嘻嘻...恩恩同綽綽同班,我地又住得咁近,想唔有緣都好難!

hinma、candy:

係呀...我一聽見祺祺有蛀牙,已打個突!因為之前有朋友個仔,果時細過祺祺,又係有蛀牙,要全身麻醉才能補到隻牙!不過琴日個牙醫話如果祺祺合作,就可以唔使麻醉來補囉!
因為我地下個week 返台灣,所以一返香港祺祺又要見牙醫叔叔!

恩祺爸仲衰!我在電話同佢講祺祺有蛀牙,唔知係咪因太鐘意食糖及甜野!佢話咁咪叫祺祺食多d 糖,等快d 蛀晒咪唔使補囉!

伯爵府

畀面勳章

ErnieMama 寫道:
恩祺媽:

Hi 補完要食小d糖了. 你報左基恩,我去過佢地開放日,小朋友好有禮貌,good school. 另外聽左英皇2小簡介,都係唔錯,係地點有d格涉. 同仔仔報了聖彼得上午,得個15分,等抽獎就有份.

不過今年3萬幾4萬人,少左人數,希望叩門機會大d.2001年小朋友good luck, fingers crossed :wink:

hi ErnieMama :

係呀!恩祺爸都叫我唔好比咁多糖祺祺食了,要改變佢的習慣 ---- 祺祺係無糖不歡的!

我就係見報般小得15分機會好微,所以都係揀用得著我果5分的學校!又研究過基恩都唔差,就費事諗其他的了!

伯爵府

畀面勳章

琴日我老板不停有報章記者訪問佢,攪到我成個下午only 幫佢聽電話,駁電話,酙茶遞水!

chingchingmom:

上次祺祺睇牙醫,only 睇佢撞親的牙有無事咋 (你都應該明白我地的校醫,睇症係case by case)。要book 另一個appointment 來補牙,所以我地在台灣返來第一件事就係祺祺要去補牙了!

牙醫的意思係如果祺祺乖乖任人(牙醫)魚肉,就唔使麻醉!

係呢,你幫chingching 報左邊間小學?般小?

teresa:

一食完糖就刷牙,似乎幾難!因為祺祺一日可以食好多次糖...不過而家佢返全日班,都會少左機會食糖!同埋我地開始早晚會幫佢補刷牙,希望唔會再惡化啦!

tszhin媽咪:

唔通hinma.....?!

伯爵府

畀面勳章

ccmeow:

你要保重呀!聽日唔使返工?多d休息了!

gloria:

啊...原來係你一家要搬,搬得遠唔遠?

伯爵府

畀面勳章

hi 各位:

我去完台灣返來了!因office 好鬼多野做,所以而家才上來!

伯爵府

畀面勳章

[size=large]祝各位十月壽星仔/女 (包括kitty):

生日快樂!開開心心!

Teresa 寫道:

其實真係辛苦到想c.....!!!! 今日派返份general studies test, 佢都ok, 不過... 可能係我既fault, 唔記得同佢溫d battery每隻個名, 老師出 9v battery叫佢揀, 佢錯左. 另外, 又出個唔知乜乜玩具產品既安全logo, 問佢係英國/美國定歐盟.... 佢又錯埋. (其實連我都唔知answer!!!!) 小二咋, 洗唔洗出咁深呀!

teresa: 呢d 問題我都唔識答喎!
你要努力呀!cheer up!

tszhin媽咪:

13樣功課?唔係嘛!!

hinma:

終於搵到祺祺果張旅行報名表了,是在祺祺的書包內搵到的!但我今朝明明摷晒佢書包d 野出來都搵唔到....唔通我眼花?!

伯爵府

畀面勳章

hinma:

可能真係我太心急趕返學,所以睇唔到啦!等我仲鬧左祺祺唔放好張報名表,又打左佢兩吓pat pat!後來我都後悔,放工時買左朱古力比佢食囉!

你唔好同hinpa 冷戰咁耐啦! 搵個機會坐底好好傾吓吧!

kitty:

好羨慕呀!恩祺爸一定唔會有咁的心思為我慶祝的!

伯爵府

畀面勳章

kitty:

但Ka Lam pa 都會同你慶祝丫!恩祺爸係唔會記得我生日的呀.....佢only 記得我舊曆生日,因為係同佢阿媽一樣係年初二,返台灣過年時,幫佢阿媽慶祝時我就搭單可以在生日蛋糕前影張相!

ccmeow:

我都好驚,當恩恩上小一時如果有1x 樣功課,每晚我真係水都唔掂!

伯爵府

畀面勳章

ccmeow:

我琴日買左一條4粒果種朱古力,祺祺都好自律食左兩粒!而家佢食完甜野都會立刻飲多d 水!

伯爵府

畀面勳章

kitty:

恩祺爸都係我同祺祺的電燈胆!佢直情呷祺祺醋呀!

咁halloween 果日酒店有無特備節目?

伯爵府

畀面勳章

kitty:

ic!咁安排都唔錯呀!輕鬆一吓過生日!

我自從9 月恩祺開課之後,可能個人太緊張,都無咩邊晚係訓得好,除左在台灣果一個星期!

家霖仔好叻喎!

伯爵府

畀面勳章

ccmeow 寫道:
恩祺媽,

自律都一食就食兩粒... 唔怪之得祺祺爛牙啦! lailai好奇怪唔like 朱古力, 糖都要視乎乜野味先食 :mrgreen:

祺祺算自律啦....因為以前佢會食晒4粒的!
祺祺可能係遺傳左我的愛好, 鐘意食糖同朱古力....不過我而家食少好多!

伯爵府

畀面勳章

早晨 ~~

哎o也,永安減到幾時,我呢幾日都唔得閒去shop tim! :-x

伯爵府

畀面勳章

ccmeow:

until 22/10 是vip pre-sale 吧?會唔會之後一個week 仲有減價呢?
其實我都係想買小童牙膏、底記比恩祺o者!

伯爵府

畀面勳章

chungmother:

嘩!pre-sale 都咁多人!

tszhin媽咪:

第三街漏煤氣?!唔知近邊度?

伯爵府

畀面勳章

TszHin媽咪:

吓!

伯爵府

畀面勳章

hi 各位街坊!

好久沒留言了!因呢排好忙.....好多野兼顧!

我爸遲些可以入住老人院了,希望佢能夠適應啦!

有一件好開心的事,就係我抽到大獎!是上星期六應邀出席黃金海岸酒店一個party,果度有抽獎的,竟然比我抽到額外加的大獎,是雙人singapore 機票 + 2 晚酒店!開心到我暈!因我從來未抽到大獎的!

ccmeow:

laipa 撞車個人無事就真係好好彩!佢事業心重,你體諒佢吧!希望laipa 早日完全康復!

tszhin媽咪、gloria:

睇見你地為兩個hin hin 的test 而費心,真明白現今做人阿媽真難呀!
我而家教恩祺已經好勞氣,遲d 都唔知點死!

kitty:

我對家霖仔好有信心!干爸爹!!

伯爵府

畀面勳章

teresa,tszhin媽咪,kitty, ccmeow, gloria, micky....

tks!
我果日真係好開心呀!好似發夢咁!仲要係我公司有3個人都抽到獎,另一個大獎亦係我同事(不同部門)抽到!

恩祺爸諗住chi. new yr 才去,因為佢呢幾個月會好忙!
其實我入黃金之前,係有好多野煩,諗住入去散吓心,竟然比我抽到大獎,真係好感謝神,覺得係神送比我的補償!

kitty:

我當然會帶埋恩祺去,補佢地兩張機票囉!酒店方面話high season 都用得,會幫我地book 機票酒店!
我遲d 要請教你有咩書值得買,或者要麻煩你比個shopping list 我!

伯爵府

畀面勳章

TszHin媽咪 寫道:
carol,

你爸係唔係入你樓下嗰間? 幾時開始??

嘩! 真係好

係呀!就是我樓下果間!8/11 要入住了!輪候時間比預期快左好多!thanks god!

3 豬:

3q!

伯爵府

畀面勳章

rita:

tks!
一聽見有得開房,你仲興奮過我咁!比你笑水!

放工了!88!

首頁
12345...6

尾頁

跳至