懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 黃師奶 於 09-8-3 19:30 發表
munchbobo:

我星期五去覆診呀~~我都試下平訓先...

黃c9,

平訓對bb唔好, 佢依家咁大, 會壓住d血管比唔到養份bb ga....so要側訓, 最好是側左面

珍珠宮

原帖由 munchbobo 於 09-8-3 19:47 發表

sorry sorry, 我無講清楚,我會平訓2﹣3分鍾,feel 下movement, 不過feel 完就學雨晴B話齌,書都話打左邊訓係最好嘅.....

munchbobo,

你成日話個肚左突右突, 應該係亞b黎ga wor....咁佢都有成日陏吖, 你都唔洗worry

珍珠宮

原帖由 BigPig阿花 於 09-8-3 20:08 發表
雨晴
我收到cd同相了,曬左出黎係偏黃左d,但都ok wor! 佢星期五send email比我話我會星期一收到相又冇老點,唔知album會點呢?!

你收到album未呀?

ha, 咁就好, 好彩你地冇野....我真係想email比你睇...我覺得我果d好唔得, 黑白果d連樣都睇唔到

珍珠宮

原帖由 munchbobo 於 09-8-3 19:51 發表

我仲未分五到宮縮同bb movement. 我收到photo album la. and u?

我未收到....明明我早過你影ga嘛....依家有排搞, 頂佢

珍珠宮

阿花,

PLS CHECK PM.

珍珠宮

原帖由 melody333 於 09-8-3 23:50 發表
34w開始,今日係36w,呀B係裡面日日打司益,每日都有1~2次,好似有頻率性的振盪,醫生話係打司益又話係正常,因為橫隔膜正在發育中,其他待產嘅媽媽有無呢個情況呀 ? ...

我的b打c egg 打左好耐了....

珍珠宮

報告:

piglet今早生了小b, 恭喜晒~

珍珠宮

原帖由 princessash 於 09-8-4 10:48 發表
Thanks Ada to update for me!!

C6 仲未黎冇PC 用, 用住iPhone update 住先...

我尋曰9am 開始每15mins 陣痛, 好輕微,不過因為第二胎驚好快生,所以11am 入左院-果然巳經開到2度. 跟住上左房, 到1pm 已經開到4度. 但 ...

恭喜princessash~
聽到都痛呀! 多d休息

珍珠宮

原帖由 sweetcutecat 於 09-8-4 12:07 發表
佢個b早左成個星期搶閘出世, 好嘢!
唔知我今晚見唔見到佢呢? 佢係咪仁安?

yes, 佢係仁安

sweetcutecat,
你今晚入院啊, 加油~

珍珠宮

原帖由 JessBB 於 09-8-4 16:13 發表
Hi!! 各位姐妹! 我返嚟喇!! 我失蹤咗成個星期, 咪就係因為我個細b搶閘出咗世囉!!

我上星期三留完最後一個post, 第二朝一早就好肚痛, 仲以為自己食錯嘢肚呵!! 痛咗好耐又呵唔出喎!! 咁我咪開始懷疑自己陣痛, 跟住數 ...

恭喜~

珍珠宮

原帖由 BigPig阿花 於 09-8-4 16:52 發表
喂雨晴

我睇左你個blog了,真係好離譜,你唱佢地係o岩,比係我都唔開心,check都唔check就寄比人

佢地真的好過份囉...

珍珠宮

原帖由 豬仔mimi 於 09-8-4 17:58 發表
我8月1日生咗啦, 今日啱啱出院, 但係我做唔到人奶媽~~~我一滴奶都無~~~真係辛苦我隻豬仔lu....今日開始要自己開奶俾佢飲, 我之前買咗d chu chu 奶樽, 但係頭先沖完奶之後發覺d奶好似唔識滴出尼咁, 阿b又一路瞓唔肯起 ...

恭喜你呀~
唔見你咁耐, 個個都估你去左生豬仔

珍珠宮

原帖由 cellcellu 於 09-8-5 08:29 發表
我昨晚1245見紅,1:00出發去canossa 今早7時左右生了小b啦!佢去咗沖涼所以我仲未知佢幾重。

我好開心上次開刀今胎可以順產成功!

恭喜~

珍珠宮

原帖由 piglet0529 於 09-8-5 10:10 發表

but my BB only have low weight!! Hope he can get weight faster!

Have your doctor start holiday yet?

piglet,

恭喜晒呀~...haha....bb好快追到磅數, don't worry~

珍珠宮

原帖由 alsan 於 09-8-5 10:28 發表

牛c9

咁你會茖乜野呀? 炒米加乜野做代茶呀???

咦~ 我好似冇post過代茶點整
我會用炒米+果皮
(有d人話順產用薑,不過我都係用果皮好d)

珍珠宮

原帖由 alsan 於 09-8-5 10:41 發表

果皮呀.... 落幾多呢

份量問題我都冇深究過, 我諗是但加d咋...
睇下你諗住係煲 or 焗同加幾多水
我上網見到有個份量係:

2匙炒米 + 幾片果皮 + 8碗水 煲半個中

珍珠宮

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-5 10:51 發表
sorry 呀雨晴.可能我記錯左..

anyway.你地會打算整紅棗嘅媽媽.都記住唔好落太多呀...

喂 cow c9, 做咩sorry, 傻豬黎ga...

如果加 紅棗 就一定要去核

珍珠宮

唔知係咪個人重得滯 (已經重左就來40lbs), 對腳支撐唔到, 一行就好鬼痛...
一陣仲要出旺角探小b, 好遠~
c6仲話睇完醫生行一陣街到夜晚去食outback...成日咁長點行...?
佢話去深水步睇野, 我諗我都係去m記坐下等佢自己去睇好過~
呀...帶埋部腦去m記上網先~

珍珠宮

恭喜晒sweetcutecat~

珍珠宮

cow c9,

我依家就係m記, c6去左行街...
m記有wifi, 20mins free

岩岩去睇完c+, 有d唔開心...
醫生話少胎水...依家只係緊緊擇界...
最好叫小b快d出來wor....
點算好呀?
38w1d, 2832g
下個星期再去睇過

我依家已經70kg....@@

首頁
12345...6

尾頁

跳至