懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 jelly-pudding 於 09-8-5 15:25 發表
dun worry. Last time my sister also had less water in the finaly few weeks, she listened to doctor to eat more sleep more (sleep a lot) and then the water level rises again.

Otherwise, can your doct ...

JELLY,

thanks呀~ 咁我又要繼續做隻大食懶先得~
醫生話依家臍帶血流正常, 所以都ok既, 下個week再check

btw, 你依家仲有冇肚痛呀?

珍珠宮

我真係冇用
諗住c6今日day off
可以一齊去dinner
點知佢行完深水步之後 (我only坐係m記等佢)
我就已經累到行唔陏, 好眼訓, 冇晒力...
結果...我依家就返左屋企喇
睇黎今晚都唔願再出去=.="

珍珠宮

原帖由 EmilyBo 於 09-8-5 19:12 發表
雨晴B,

Do you mind i ask u for a favor? I need help to make purchase at Taobao as I just realize that I did not get any baby towels? do you mind?

冇問題呀, 不過依家用VISA要收手續費WOR...我ONLY識用VISA比錢, 等我CHECK下先

珍珠宮

原帖由 superbreadkaka 於 09-8-5 23:29 發表
今日出院la, 不過囡囡黃要照燈唔可以同我一齊出院

我係1/8入院催生, 2/8生左囡囡, 催生真係好辛苦, 到最後喺產房用力生緊囡囡的時候, 醫生話出唔到就要開刀, 因為囡囡個頭仔重喺好高, 我用盡所有氣力, 好好彩俾我成 ...

恭喜~ 囡囡好快可以返屋企ga喇

珍珠宮

Updated *** 待產媽媽 ****  

Name/EDD/Hospital/Gender

-----------------------------------------
Ganbatei/811/Baptist/Girl
munchbobo.811/Union/Boy
牛c奶 /821/QEH/BOY
Alsan / 811/ Union/ G
silva/815/Q ...
fiona/829/東區/Boy
Sugarbabegirl / 831 / Canossa / Girl
雨晴 / 818 / PWH / Boy
siukoko / 807 / KWH / Boy
lemongrass927 / 813 / KWH / Girl

珍珠宮

Updated *** 待產媽媽 ****  

Name/EDD/Hospital/Gender

-----------------------------------------
siukoko / 807 / KWH / Boy
maomaochoi / 809 / Baptist / BOY
pusal / 810 / 法國 / Girl
Alsan / 811/ Union/ G
Ganbatei/811/Baptist/Girl
munchbobo.811/Union/Boy
lemongrass927 / 813 / KWH / Girl
黃師奶 / 815 / Baptist / Girl
silva/815/Qeh/Girl
雨晴 / 818 / PWH / Boy
牛c奶 /821/QEH/BOY
fiona/829/東區/Boy
Sugarbabegirl / 831 / Canossa / Girl

珍珠宮

原帖由 Melody院長 於 09-8-6 20:51 發表
等我報告一下先....

因上星期c+同我講左小 b 已經有 3.84kgs...叫我同瑪嘉烈傾催生....點知上星期pmh個醫生唔比...因為我血壓, 血糖樣樣都好正常.....

不過真係嶧回路轉呀...今日39weeks 2days......我去左瑪嘉烈 ...

就快可以見到小b喇

珍珠宮

原帖由 piglet0529 於 09-8-6 21:43 發表
隔離成張床推走咗, 我估ADA剛生完, 依家推床去接佢....

珍珠宮

原帖由 jelly-pudding 於 09-8-6 21:53 發表
Should be OK ga bor...maybe you ask him to help you massage la.

珍珠宮

請問一下...
下個星期一返pwh見助產士
我要唔要同佢講c+話我胎水少?
唉...
依家日日係到諗住呢樣野

珍珠宮

原帖由 EmilyBo 於 09-8-6 22:27 發表
雨晴B, pls tell them so that they will pay more attention to u and baby.

by the way, tks for yr kindness to help me again for the taoboo ... it is really kind of u!!!

my appreciation!

唔洗咁客氣呀~

珍珠宮

原帖由 BigPig阿花 於 09-8-6 22:40 發表
ada應該上左房lu,佢係facebook回meldody院長的status呀

係呀, 我都等緊佢係facebook到報喜

珍珠宮

原帖由 piglet0529 於 09-8-6 23:54 發表
ada返咗黎喇, 生咗小b, 小b naughty攪咗成日先出黎, 詳細等她報告....

珍珠宮

原帖由 adakitty 於 09-8-7 17:45 發表
HELLO, 我返黎啦...

等我又報告下先..

阿仔2.9KGS - 夜晚9點幾先出黎..(玩左我成日)

5/8 - 星期3晚入院8:30登記入院, 咁岩編左同PIGLET 隔離床,攪完一輪之後..點知姑娘話宮脛硬..要塞藥..唔比上病房..要留係候產 ...

ada,

睇到都知道你辛苦喇~ 一定要細佬錫返mami先得

珍珠宮

jelly / miio / emilybo,

加油呀~
你地明天就見到小b, 真係好
快d到我啦~

珍珠宮

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-7 18:37 發表
雨晴..

oh.仲未有動靜..大家都未..

maomaochaoi

譁.又真係用左好多錢噃....
咁數落都有8萬蚊喇..我無save臍帶血呀.所以慳好多

我又係公立生.又無請陪月..怪唔之你要用咁多..好肉痛呀..

...

cow c9,

唔知仲要等幾耐...岩岩落街買野食個老闆娘先話咁大個肚仲未生? 我都想快d呀....依家個肚比亞b撐到"行"曬....頂到我好鬼痛

珍珠宮

原帖由 EmilyBo 於 09-8-7 18:50 發表
雨晴B,

My taobo parcel has arrived in good order. Amazingly quick. U helped me confirmed the order only yesterday n the parcel arrived my bother's office this afternoon from Shanghai. Unbelivable. ...

wah~..... so quick ar......
haha

珍珠宮

原帖由 EmilyBo 於 09-8-7 18:59 發表
My last private dinner with my hubby tonight... need to cherish the quiet n peaceful night together.

After baby come tmr morning, big change .... hope can manage alright

好好enjoy你地既2人世界

珍珠宮

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-7 18:56 發表
唉~大家咁話啦.我個肚圍都40」幾喇~好辛苦.又晚晚多VV...

最最最慘.係我又唔捨得唔理大仔..要係屋企都陪佢玩架嘛.起身 +坐低都要好慢、好多時間.....無陰功呀...

不過我要sunday fire maid.所以都唔想呢2日生.最好下星期中 ...

cow c9,

sunday有冇人陪你ga? c6唔得閒都要搵朋友一齊呀....小心d, 知冇?

珍珠宮

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-7 19:53 發表
erica,雨晴

放心啦.我叫左3個朋友嚟watch佢執嘢.

老公都攞左假.我會帶大仔落街...

我而家 147磅...我5呎2"好矮架咋.
所以肚圍有40.x 寸都好大.出街都好多人望住架...

好陰功...

...

咁都好D...

我呀, 155 LBS, 高160 CM, 41"肚, HAAAAAAA

首頁
12345...6

尾頁

跳至