夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

c6一星期起碼要與朋友在外面食一晚dinner/飲酒

大宅

其實呢樣野我同c6都爭議過好多次, 佢亦知佢去得夜去得密我會唔高興, 但佢又認為因為我唔信任佢,所以唔鐘意佢去食飯, 而佢又認為去食飯係佢唯一既娛樂. (我好清楚佢飲左酒之後就成日打比呢個果個,咁好易會出事)

大宅

好多時番到屋企佢會late埋係廁所講電話囉,我唔知佢打比邊個,我亦唔方便問,知佢飲左酒一野佢又發難jer
原帖由 Angel_BB 於 09-7-31 16:45 發表
"打比呢個果個"係咩意思?

大宅

問題係,佢去食飯又唔比我懷疑佢又唔比我唔高興,其實佢番到黎我都無乜野,又無黑口黑面,佢就好話打比我話我知佢去食飯時,我既反應係180度轉左,應左一聲就算.咁問心丫,我又無唔比佢去,唔比,佢都會照去嫁啦,咁佢駛鬼理我開心與唔開心咩? 針邊有兩頭利嫁

大宅

您認為我呢d野未講過同佢,我梗係等第二日先同佢講啦,平心靜氣講又試過,嘈又嘈過,飲左酒佢仲點會睇幾點丫,飲緊佢又點自制到呢,唉.
原帖由 浩天靚媽 於 09-7-31 17:38 發表
問題似乎唔止一星期出去一晚,仲有係佢飲左酒控制唔到自己,比我會同佢講,一星期可以出去一晚,不過唔可以超過幾多點返,同埋叫佢飲酒要自制一D,唔好飲完返黎發爛JER... ...

大宅

我太清楚佢飲完酒就乜都夠膽死去做,可能工作壓力真係好大掛,我都同佢講過,去無問題,但係唔駛咁密到埋去到兩三點囉,佢就哦哦哦,話下次唔會,下次咪又係咁,可能佢以前案底唔好,我信佢唔過啦.有時佢同我講佢做野幾激氣幾激氣,我就會將我既意見同佢講,佢又覺得唔岩聽.講真丫,您同得我講,即係我有權發表啦,所以尋晚佢番黎同我講講講,我就只係哦哦哦就算,我真係唔識點做佢老婆
原帖由 worthy 於 09-7-31 20:18 發表

無問題. 我C6多數星期五都去打牌. 佢係一個獨立個體, 應該有自己嘅朋友. 如果無你重驚.

我本身唔鍾意應酬, 但係我會鼓勵佢去. 不過去得太多就會出聲.

兩個人日日對住, 偶爾各自活動一下很好. 有時我都好享受佢唔 ...

首頁

尾頁

跳至