婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係上個月o既事,但我到依家都仲好嬲,事緣有日同c6係房嘈,都幾大聲,99就打開門,俾佢見到我搣緊c6隻手臂,之後就不斷鬧我,讀咁多書都唔講道理"旭"手"旭"腳,都唔知你阿媽點教你etc.....最慶個句係你都無人性,自始之後我就立定決心一定要搬,本來打算等派公屋,但件事到依家我仲好介意,同99以前已經唔妥,到依家更加tim,仲有攞滿月個日佢直頭賤到係門口見到我Mummy都扮見唔到,係我Mummy叫佢先彩人,係屋企又成日同我爭阿囡抱,次次喊都要搶去抱,試過餵緊人奶時都照搶(已經say no左兩次),而且99又偏心c6細佬,我有同c6商量搬出去租樓,c6把口應承我,實質個心唔想,因為佢負擔會好大(我無做野),租樓變左無得save$,但我Mummy答應搬左後幫我湊,等我搵工,當然我無同Mummy講呢件事,唉...始終都係自己Mummy最好,c6都比唔上

各位bk mummy你係我你地會點choice?? Thanks!

複式洋房

我明白開支會變得好大,唉~對住呢個99真係人都short short地

複式洋房

無銷門係因為成日去洗手所以唔銷,我都知道自己有錯!

不過點樣無人性法,真係要請教呢位99
有次62講錯話,竟然當著我面掌62嘴(佢兩個仔返工)個兩下都唔小野,Wow我心諗99你係咪要避忌下呢,我argue我都閉埋房門先,不過佢好鍾意企係門口偷聽

首頁

尾頁

跳至