婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 #7 lokying 的文章

樓主,
我知道你睇完大家嘅意見後,可能個心好唔舒服,不過呢D全部都係事實,大家睇左你既情況後,覺得你嘅好情況唔係好樂觀,,怕你咁嘅年紀應付唔來...,先好緊張咁話俾你聽現實生活真係好殘酷,結婚唔係話有左就要結,你仲有好多選擇.你男友如果都係二十出頭,佢可能俾唔到幸福你同BB,你如果堅持要結婚就問下自己可唔可以放棄自由既時間係屋企度照顧BB,定係諗住生左就算..離婚嘅CASE有好多,你可以去呢度"單親媽咪"TOPIC睇下先決定..
純粹個人意見,希望幫到你..

大宅

不過你男朋友個阿媽又真係好q過份!!唔鍾意你係度住應該早d講,做埋d咁黑人憎嘅動作實在難以容忍,我絕對知道d感覺好難受,我都試過同老公瞓緊覺,99沖入都唔敲門....

大宅

原文章由 lokying 於 08-11-5 08:08 發表
多謝你地個意見
其實我個心都好矛盾
因為我個bb 頸皮厚o左(可能有10%-20%係有事)
我驚佢第日有事 因為醫生都話 如果真係有事都有70%係照唔到出泥
所以我好驚 我驚第時會害o左佢 ...

如果你嘅情況係咁,弊>利,忍心d作出決定,唔係就要預左條路好艱辛...到時唔好埋怨任何人mouth: Give my best wishes to you,dear.
組織一個家好容易,但維繫一個幸福完整嘅家需要好多嘅忍耐,諒解,心機,金錢,時間,甚至於人生經驗,理性嘅處事態度....

首頁

尾頁

跳至