婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主,我真係超明白你的感受,因為我都經歷過呢d非人生活!真係好痛苦!
想出去搵野做,但又因為係第一胎,又唔捨得個b,做媽媽的好想親自揪大佢~
想搬走,但c6又係99的為一一個仔,會好難做,人地會話佢不孝,自己又唔想老公背上"不孝"兩個字!
想容忍99,退一步,以為可以海闊天空,點知隻99踩住上!
想離婚?但又好愛老公同個b,唔想就咁放棄佢地.
呢d透不過氣的日子,會令你愈來愈難過,所以你為有去說服你老公,話佢知唔可以再咁落去,兩公婆一條心,一定有適合你地的解決方法!!
我的見意都係你出去做番野,咩工都好,等生活好d了,你可稍作休息自己揪番個b,一定要取捨,俾bb人地揪.
或者一家人搬出去,我有個朋友生活都唔好,用$2500租左間屋,一家三口住,即使佢99住附近,都會過來一陣,但起碼都有喘息的時候,叫做有自己屋企.
你99都好難頂,你要努力呀~希望你好快可以逃出虎口

大宅

原文章由 nokia6300 於 08-12-19 09:05 發表
真好有人咁明白我,我一定唔會離婚ka, 因為同c6其實冇問題,只是佢夾係中間,其實我都好忍得ka,我d fd都話係佢地一早走左啦,我唔知到最後會唔會搬出黎住,真係唔知,不過而家咩都要為bb著想,我真係好想有自己既家,好想好 ...

你而家算比我當時好少少了,因為你仲可以上來同sis傾計,可以搵到同病相鄰的人,個心會舒服d~我當時係無電腦的.因為部電腦俾左老公係另一間套房用,我的世界只有bb.全日有23個鐘係間房渡過,我被99同大姑9軟禁左,只要我一出個門口就好大件事,足足9個月,到我差d瘋了,老公先同我搬走~

大宅

原文章由 nokia6300 於 08-12-19 11:55 發表
咁你地搬走,佢地有咩反應ka?

係前一晚,老公同99,姑9講我地會搬出去住,根住99寸我老公:"你有錢咪搬囉!!"我老公條氣已經好唔順,自己阿媽洗曬自己d錢,仲要咁講野!好彩我老公有份工撐住.
第二朝99特登因為d好少的事而爆我,好彩老公仲沒番工,99明斗氣,於是乎我同佢開戰,就即刻搬走左.因為我地本身出面租左間套房好耐,知道佢會遲早發癲,可以講係佢趕走我地.
而家都5個月了,咪係咁叫我地番去住囉~佢都傻嘅,又番去俾佢做出氣袋吖noway!!

大宅

原文章由 nokia6300 於 08-12-20 10:54 發表
有時我想埋一邊,都想同99爆大一走了之,但問心邊忍心呀,一個老人家咁辛苦湊大c6,但大家相處真有問題,先係最難做.....不過你而家好好多了,咁就好啦!開開心心過 christmas 啦!!祝你一家大細及所以bk fans merry christa ...

有時唔係想唔想同佢嘈,係佢要挑戰你極限~我自己EQ一般,但我老公EQ超高都頂佢地唔順~
你兩公婆脾氣應該好到不得了,仲會可憐佢

大宅

原文章由 nokia6300 於 08-12-21 12:50 發表
但係呢d生活真係好唔健康...我想給bb健康開心的家庭生活..好難做

同你99講明先,如果佢仲唔收下把口,你就放棄佢,同老公搬出去...

首頁

尾頁

跳至