跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔到係到讀!係讀pnb班你哋呢?
原帖由 maggieklliu 於 10-9-7 23:04 發表

HI , dorothy313 , 我係大頭仔(稀稀)媽咪ar , 同你對孖仔一班個個 .

複式洋房

我個仔到係讀PNB班,原來MISS LEE 及MISS PANG咁惡架...真係估唔到咁你地覺得間學校好唔好?因我想俾個仔K1到係都讀...
原帖由 phoebe1214 於 10-9-17 17:53 發表
星期三, 有個妹妹叫"佩佩"佢貪玩上上下堂走左去個玩具架到玩, 個身ki 住唔出唔出唔入, miss pang又幫唔到佢, 點知miss lee, 就一手的佢出黎, 好大聲同好惡咁鬧佢(有d似癲婆,真係好大聲.....)鬧左好耐, 個小朋友喊哂 ...

複式洋房

我個仔今早到話要返學!!有時問佢鍾唔鍾意返學佢到會答鍾意我諗佢返學一定係好開心!!我到明顯見到佢學到咗嘢及亦會學到壞習慣....
原帖由 dorothy313 於 10-9-21 17:50 發表

慢慢啦!!
可能佢太習慣媽咪係身邊la

複式洋房

你係咪問我呀?我個仔個日有著中國服裝..
原帖由 maggieklliu 於 10-9-26 10:29 發表

你個小朋友係咪婆婆接返送返學KA???
我地PNB係Ms Lee 同Ms Pang .

複式洋房

我到應同你意見..但唔係我預期中咁...可以多接觸英語..因為本人我個仔之前係私人PRE-SCHOOL中到學到好多英語生字..但因我覺得要俾仔仔開始習慣與小朋友分享及團體身活故入讀正式學校..返了一段時間係覺得佢講多咗講但其它無太大分别反而小了很多英文生字
原帖由 wongfelix 於 10-9-25 23:04 發表
Ms Lee is one of the teachers in PNB?
My daughter studies in PNA, her class teacher is Ms Lee also wor!

I agree that the teachers in St. Lorraine are not very nice... but I think some of them are qui ...

複式洋房

好呀我已諗定去玩具反斗城選講..哈哈諗起到好得意..
原帖由 maggieklliu 於 10-9-23 20:51 發表

好快又萬聖節喇 , 可能又要著萬聖服 !

複式洋房

你地就好可以同師生傾吓小朋友情況..因為我要返工所以接唔到佢..到唔知佢係學校情況及進度點?
原帖由 dorothy313 於 10-9-30 11:02 發表

其實班主任好多時都會主動同我傾小朋友的學習情況同埋身體問題!! 我感覺佢地好關心小朋友!!

複式洋房

我打了去miss lee講得好詳細..其實個學校真係好好...我諗我到會俾佢係到讀...
原帖由 maggieklliu 於 10-10-1 22:28 發表

你可以打去學校搵班主任問MA ! 有時我小朋友病左2-3日冇返, 班主任都會主動打比我問下情況 !

首頁

尾頁

跳至