懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 曲曲 於 10-11-16 09:28 發表
剛得知懷孕(4w5d)
我已經有1仔1女讀小學
真係無諗過要多個
左下腹成日都好痛(似m痛)
昨日睇過婦科醫生話有個水瘤
醫生有d人初期懷孕都會有
如果唔係突然劇痛, 只係隱隱痛可以唔使理

naughty: ...

咁你會唔會生呀!我都係剛懷孕,已有2個女,黎緊下年都會讀小一同小二,唉…好多野又要由頭來過。又想起生既陣痛又驚,

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 曲曲 於 10-11-16 10:42 發表
唉~ 我們仲考慮緊, 但覺得唔要就好殘忍
從頭來過都唔止, 我係high risk, 身體係一個問題
而且我份工係每年9月逐年續約
預產期係7月中, 可能生完會無咗份工

...

我就會生,我身體都麻麻地架,所以11週到我會去抽絨毛,因我想100%知道BB OK唔OK

我就生埋呢個就自已湊,一個湊3個,諗起都想死

珊瑚宮

回復 20# colourlu 的帖子

恭喜呀!祝BB健健康康

珊瑚宮

原帖由 CY826 於 10-11-16 13:24 發表
BB起你個肚時知唔知架.結構照唔照到架?

我陀細女時,照結構都睇唔到,到出世一個月發覺心漏,但而家已埋口,無事,我陀呢胎都仲食緊抗抑鬱藥,雖然醫生話安全,但自已仲好擔心 佢一日未出世,一日都擔驚受怕

珊瑚宮

原帖由 jjtseung 於 10-11-16 15:11 發表
真係個個陀B都多少有d驚險野~~ mouth:mouth:" />

我大女細仔都陀得好靓, 生佐又好湊... 而加細細仔唔知情況會點...
佢頸皮厚3.3mm, +埋我高齡, 都預佐血report會肥... 我細心睇佐個report, 其實血的指數係達標的, 唔算太差 ...

可唔可以pm我你睇個個婦科我呀,我都想買個保險,有咩事,搵多個跟進好些!

珊瑚宮

原帖由 CY826 於 10-11-17 14:25 發表
俾各位靚媽玩下(特別俾快樂睇下哈哈哈)

http://www.name104.com/name/name-word.php

我玩左喇!
我、同老公同2個女 test晒都話"吉"呀!

珊瑚宮

我又加入先 ,有2個女,而家陀緊一個

首頁

尾頁

跳至