跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好!
兒子今年就讀K1D AM。

這星期剛上了三天適應課,雖然已完成N班,但性格仍然表現害羞呢!

複式洋房

回覆 leungfunb 的帖子

多謝!我都有聽聞許老師好好呢!
小兒性格很內向又被動,希望能夠享受K1生活啦!

今朝上學超多人呢!

複式洋房

回覆 yui52 的帖子

我記得是可以上網下載表格架!

去年同區有幾間都同日試架!
所以我選擇左排隊取表,咁可以選擇面試時間呀!

面試日見到有三種顏色表格,你可以留意下網頁,收生結果都有三種號碼。
我估是上網填,親自取表和N班生吧!

面試都好講運氣呀!
好像是六人一組進入課室,小朋大坐在一個角落面試,有一個老師負責講老師,另一個負責評分。
然後媽媽在課室另一邊填表格,有些小朋友會黏著鎷媽不肯坐在面試區,有些會哭。

老師都唔會等齊坐好便開始了,然後開始講故事,會續個問名字、顏色簡單的東西。
其實都好簡單呀!

面試時好像不足六人,本來坐都好開,又有兩人哭著黏著媽媽,
居然變成坐近老師喎!剛巧取出黃色瑩光筆,懂得答黃色,
隔鄰的小朋友取出粉紅色,當然不懂答啦!

所以同組的表現都好影響呀!

複式洋房

回覆 hellomag 的帖子

三番?哈哈!

回到學校,個個都變成好孩子了。

1C AM 是否時老師?

複式洋房

回覆 adad 的帖子

細仔又冇返過PG和N都冇喊,好叻仔呀!

加油!

複式洋房

我唔清楚呀!

BK 都唔多提及既!

hellomag 你係FB 開啦!

複式洋房

回覆 yui52 的帖子

因為最近我們家,所以選擇這間學校。

小一派位結果,學校網頁有架!你可以參考下。

好多幼稚園面試,尤其九龍或香港區的都會分開面試架!

除左唔好哭,仲要肯回答問題呀!所以要趁呢段時間要好好練習呢!

複式洋房

嘩!你夠堅喎!全部唔帶。哈哈!

我只留下紙檔案和裡面的單張在家。

其他書也有放在書包呀!

想間下書包是否放在櫃內?那要用書時,會很麻煩呢!

複式洋房

學校網頁有寫在家的書樣本︰
https://docs.google.com/viewer?u ... notice/k1-12-13.pdf

我估宗教書都要帶架!

複式洋房

回覆 LOVEBABY99 的帖子

除了ADAD的細仔外,我還認識一個女孩子也是十一月份呀!

我想如果是細仔,可以考慮先報下午班,因為機會真的比較大。

早交表只是方便面試時間有得選擇,像去年是和梁李秀娛相同日子面試架!

雖然地點不遠,但真的很難預時間呢!

複式洋房

有相睇啦!

http://www.spckg.edu.hk/siulun/childland/inside_new.php

複式洋房

好呀!唔該晒!

複式洋房

聖彼得堂兆麟苑幼稚園2012K1

http://www.facebook.com/groups/398208790234100/

複式洋房

回覆 didiau 的帖子

我都有咁聽講呀!

不過,我地冇熟人介紹呀!都係排隊取表面試,兒子是五月尾出生,面試沒有哭,有答問題。

但我也認識有哭或沒有答問題,也成功入讀呀!

平常心試下啦!

首頁

尾頁

跳至