自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

23號果晚去左,我用bb車載細女(3歲)呀女驚就拉埋左個蓬,點知有隻衰鬼走埋黎打開個蓋叫bb ;另外一入場時我大女(9歲)推住妹妹,跟住有隻鬼靜雞雞係佢後面拍佢同你佢耳邊講"你可唔可以載埋我呀",結果亞女即時驚到喊
果晚入左4個鬼屋:
"彭氏兄弟童眼"冇咩特別野,但都幾驚
"一人火葬場"呢個係要自己一個人訓係個箱度玩架,因為自己一個人好驚所以全程合埋眼+扲住耳仔...
"十年回魂館"呢個行到中段會男女分開行架,男左女右分得好清楚,冇得偷雞
"幽靈遊樂園"呢個係最大同埋幾好玩

早5,6年去果時d鬼係唔講野,點撩佢都唔出聲,果陣時d鬼好似恐怖d,而家d鬼會同你講野,有d仲會搞下gag,感覺冇以前咁恐怖,好似開party咁

侯爵府

原帖由 大肥媽咪 於 10-9-25 17:59 發表

謝謝你的分享, 明晚(26日)會和小朋友(11歲), 佢由最初打死都唔入, 都而家嚇返d鬼....

請問我由大樹灣去,應該可以玩邊幾個鬼屋先呢? (因為今年第一次唔同其他家人去, 所以冇人 plan .) Thanks. ...

大樹灣果邊近入口有2個鬼屋''彭氏兄弟童眼'',''幽靈遊樂
場''呢2個都ok好玩同恐怖,另外遊樂場個鬼屋出面有
show睇,海渡船隔離有一間,吊車站附近有一間露天鬼屋,冇記錯的話係海洋列車站附近有間打喪屍既,其他就係南郎山果邊邊

侯爵府

原帖由 zinacef 於 10-9-27 00:46 發表
我想問, 一人火莽場點玩架, 會見到/聽到咩? 玩幾耐? 一個人玩真係會幾驚, 想問清楚睇自己玩唔玩得起, thanks.

應該大約3分鐘左右,有條自動路軌,你訓係個箱度唔使"旭"跟住有人推你入去,由於我全程合埋眼所以唔知有咩,一入去感覺好熱,塞住耳仔都聽到有人扮鬼叫,同埋感覺到有野掃過塊臉,間唔中有好大力嘅氣係個頭隔噴..........

首頁

尾頁

跳至