親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 暑假去日本(自由行)),你們出了機票沒有?

HIHI

我30/6 - 6/7 去東京~
已經出左機票同酒店~
可能係因為我係早,
聽佢地講, 12/7開始就算係PEAK SEASON,會貴幾多~

大宅

我經PRICELINE既莫小姐訂~
2大人,1BB + 6晚池袋大都會酒店 = $ 11,700~

大宅

[quote]
CMMANDY 寫道:
雪瑩媽咪

可否再Details 講下大人機票及房價,或是Package 計加 (infant ticket) ,另外計埋所有雜項嗎??池袋大都會酒店--果然識貨

[quote]

cmmandy,

我地大人機票:
$2050 + $436tax + $75手續費(priceline) = $2,561
bb(未夠兩歲)
$780 + $210燃油附加費 = $990

酒店:池袋大都會 - 2人房
$930 * 6 = $ 5,580

總數:around $ 11,700~ (過數係哩個價錢,中間可能有幾十蚊加多減少唔記得左..嘿嘿)

大宅

cmmandy,
嘿嘿...係呀..格過價,佢算最抵,
因為睇左好多post,
問埋人,都話池袋劇場好細..(雖然好平,630�晚)
但係話晒都訓6晚..都係舒服少少好d..
同埋最緊要係諗大都會唔駛搵咁遠..

係呢,日本有咩正野呀?唔該∼

大宅

大宅

大宅

大宅

SL123,

我會坐ana呀~
pm左俾你丫~ :-P

大宅

ana以我記得就係9:40起機 ; 18:30回程~
佢報 $940,但係出黎好似係平D架,
因為我記得佢報晒所有價錢同佢最尾收我既,
係有幾十蚊上落架~~~

同埋,你係幾時上機呀?回程又係幾號呢?
我估都會影響到你個價錢架~

大宅

kammyman 寫道:
雪瑩媽咪,

今日問左莫小姐,佢話如暑假旺季出發,最平是UA,請問UA好嗎?

kammyman,

唔好意思呀,我未坐過ua呀..
但係我做airline既朋友就話,
如果去日本,坐jal / ana / cx 無乜大分別囉~

因為我6月尾..就係唔想撞人地既暑假旺季,
可能係因為咁所以平d...

大宅

enwn0812 寫道:
我都係打算7月7日飛呀.

你地有冇去過日本outlet? 邊個outlet好呀?

enwn0812

我都係第一次去日本咋,
但係聽人講 同埋睇旅遊書既介紹之後,
就發覺佢地都會話其實o個邊既outlet唔好expect好平,
同埋御殿場如果係自由行既,都要around2-3車程,
幕張就比較近disneyland,如果bb仲細,
唔會o係disneyland留太耐,
應該可以去埋~

反而,好多書都介紹去上野,慢慢搵可能會搵到正野~
我而家都仲睇緊自己既行程,
因為一路睇...你諗多野,考慮埋唔同既因素就會係咁改..

所以..你地都可以而家開始plan定..
差唔多架喇..嘿嘿...

大宅

大宅

chima,

唔駛客氣~
之前我都係諗住book keio plaza,
但係因為我地今次既budget係所有野加埋 $30k,
所以.我就放棄左...因為比較之下覺得keio好貴,
但係各人要求唔同..嘿嘿...

o個邊既disney酒店好似無主題 , 定係好貴~
如果你全keio佢都有shuttle bus,
唔駛專登住入去啦..
因為我聽朋友講番,如果你想入去住係因為主題房,
咁去hk既disneyland酒店仲好...
因為hk哩間都好靚(個人意見)

大宅

應該唔係住keio佢地酒店,
就唔會有免費既shuttle bus..

首頁

尾頁

跳至