跳至

首頁

尾頁

洋房

我囝囝都係8月3日出世架, 依家都係人奶+奶粉, 不過都係泵出黎餵佢, 佢依家食奶食到唔想食會用手仔推開個樽.. 轉身都未完全轉到, 只係轉到一大半.

洋房

我阿b都係出緊兩隻牙仔, 所以成日流口水, 佢而家開始可以自己坐係度玩, 不過玩得耐就坐唔穩, 同埋開始想學爬. 我而家比兩餐粥仔佢食, 每餐大半碗, 但仲要加12ml-150ml人奶, 係咪好大食呀?

洋房

我BB同你BB既重量應該差唔多, 不過佢而家仲食緊5餐, 我都覺得佢既食量多咗D, 但佢又真係食得晒喎..

原帖由 winniegor 於 09-3-26 19:41 發表
haha your bb can really eat a lot wor. My bb also have 2 congee, one of which i will add 60ml milk. Then another 2 milk (240ml each) so totally 4 meals per day law. He is now 21lbs now n he can't c ...

洋房

我都好羨慕呀, 我嗰個之前都肯自己攞住一陣既, 而家擺佢隻手係個奶樽度佢都即刻縮手呀,妳哋開始用學習杯比佢飲水未呀?

洋房

我都諗住今個星期六比佢試下用, 因為我星期六日先會湊返屋企.
妳哋有冇打算比bb去上playgroup呀?

洋房

妳阿b冇事嗎?點解咁唔小心呀?佢哋而家開始對周邊既事物都好好奇,但又唔知道危險,所以我哋要好小心時時刻刻都睇住佢。

洋房

我囝囝而家都爬得好快, 星期日仲發現佢終於自己可以扶住床仔企起身, 不過佢而家好痴身, 我同佢一齊坐係度玩, 我一行開, 佢就係咁追住我叫MAMAMA...

洋房

妳囝囝好得意喎,我都諗住遲D帶我囝囝去影, 你覺得studio123 ok嗎?

原帖由 HaMiMaMa 於 09-4-16 19:57 發表
復活節假我帶咗阿仔去咗影造型相,有時間嚟睇吓吖!
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-04-11/harman_chow.html

洋房

我報咗協康既PLAYGROUP, 五月中開始.

洋房

我報咗上水, 不過其實協康會好多地區都有.

首頁

尾頁

跳至