想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

聖誕節係最近這幾個月黎講最relax的日子, 心情好好, 因為
一, 堅持唔返公司OT(雖然今個星期有排OT返).
二, 唔駛日日量體溫同check住D仔(因為12月IUI失敗左, 今個cycle休息下).
三, 終於同c6傾好左, 將會盡快做一次IVF, 唔駛再同佢嗌交.

原帖由 ilovedogs322 於 10-12-27 09:02 發表
你地聖誕過成點呀?我c6要返工,所以我響屋企好鬼悶呀,因為宜家要"寄人籬下",無乜空間俾我自由活動,成日屈響間房入面上網咋。不過放埋聽日,我都返工lu,到時會好d既 ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都係食500mgx2粒. 都有腸胃不適, 仲有時肚瀉. 食d藥唔係咁快見到效果, 我大約食左3個月先見到效果, m週期明顯短左, 由90日(有時仲要用通經藥), 改善到30幾日.
不過, 3次iui失敗後, 醫生話我既問題唔只係排卵的問題. 宜家我希望ivf可以幫到我.

原帖由 zarara188 於 10-12-30 19:23 發表
係喎!! 我食一粒都仲頂得住, 食2粒, 已經想嘔. 有反胃的感覺. 醫生都話如果食到2粒就更好. 不過佢叫我唔好勉強喎!
所以我都係食一粒算囉!

valentinored, 你未bingo 前的體重勁唔勁?
另一個doctor 就 話如果大隻d, ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我係重量級人士~ 連iui中打針既量都幾大, 好似會跟體重加量.

原帖由 zarara188 於 10-12-31 16:20 發表
做IVF 都係最好嘅方法, 可惜真係好貴呀!
我最多會試2次IUI. 再唔得, 先考慮IVF. 因為我年紀大過你呀! 唔等得囉!
你食2粒, 你身型係咪屬於 較為高大 的?

...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Happy New Year. May all your wishes come true.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Metformin會少少抑壓食慾, 不過我可以係胃唔舒適的情況下照食, 所以減磅效果不太明顯.

原帖由 ilovedogs322 於 11-1-1 13:10 發表
我都係重量級喎,人地話食Metformin會幫助減肥,唔知真定假

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回復 261# zarara188 的帖子

我冇JOIN fitness centre 好耐, 因為好少去 (一年去得幾次). 我平日只係飯後去散步行斜路約45分鐘到1小時. 如果要KEEP住去做運動, 咁又要考慮返JOIN間...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

係呀, 以前20幾歲時, 我試過2個月都唔黎M就去搵醫生比我通經藥, 不過醫生話食得多, 身體有依賴性, 試下等自己黎M如果3個月都唔黎M先要用通經藥.

原帖由 zarara188 於 11-1-3 21:47 發表
我都贊成呀! 你可能會喺呢3個月之內m come 呢! 咁咪可以慳返, 唔駛通囉! (通得多都唔好架!) 返來先算囉!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個醫生consultation $300 + ultrasonic scan $300. First consultation is around $1100. 不過做iui要打好多針去刺激排卵.

原帖由 megab 於 11-1-4 15:25 發表
大家好
我都係pco jm
我08年好好彩iui一次成功
現在bb2歲啦
好想追多個
於是又開始做iui程續
上年3月我開始自己食metformin
每個月都有m
今個月食排卵藥
照左4次ultrasound都見唔到有排卵的跡像
照排卵d$$都可以買 ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都係10點幾行到11點幾. 約1100M行一個圈, 行3圈約1小時, 我行得超慢(阿婆都快過我).

原帖由 zarara188 於 11-1-5 19:30 發表
食飽飯, 行成45mins? 好長時間吓喎!
我就唔得... 因為我食完飯都已經9點幾, 太夜囉!

我只係自己落樓下, 跑吓, 有時打吓波. 做gym 就唔會啦!
因為我冇恆心呀!

...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我有舊wii Fit板好耐都冇幫親, 都可以玩返下, 不過太
夜玩好易比樓下投訢(仲要係自己既同事).

原帖由 jennynini 於 11-1-5 22:39 發表

我個時決定減肥做運動, 就上yahoo拍賣買左部樓梯機,
$450, 我覺得好抵用.

因為知自己冇恒心日日去做gym,
樓梯機放係屋企可以睇左tv做, 又唔洗落街,
會易d迫到自己做~~

夏天做完成身汗沖個涼好爽好舒服架,
而家 ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都係重左少少, 食多左, 瞓多左... 真係太凍啦~

原帖由 sangria 於 11-1-14 16:12 發表
hello! 各位 progress 如何啊!

我做了負減肥 (即增了磅), 因為呢排太凍, 食咗好多嘢, 惟有晚餐食少d!

我今日 dpo11, 有兩滴血, 有谷m, 紅d 白雪雪, 綠d都慳番!

現在好 marginal case 啊! 如果星期日前嚟 m 仲趕得 ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我仲等緊m小姐黎, 可能趕唔切過年前做ivf啦.

原帖由 sangria 於 11-1-17 10:46 發表
各位, 本人 m 到了. 今次個 cycle 好長, 37 日! 如果唔係用紅 d 知到遲排卵一定會 on 居居以為自己有機!

anyway, 來不及1月做 ivf 啦, 下個月先, 橫豎今個月要交稅! ...

首頁

尾頁

跳至