跳至

首頁

尾頁

子爵府

我心大心細中,我偏向100% remote. 我吾敢take 個Chance. 送個細路番學,日日會擔心。我地的學校非常密集,班房细細,最少30個kids. Even 輪住番學都吾容易。最慘冇 virtual teaching.

雖然話COVID-19 對細路影響細D,但吾代表冇事。有乜事,真系成世後悔。

其實d細路成日戴住個口罩都好辛苦,鬼咁焗。加上佢地隻手又摸呢度果度。我真糸冇眼睇。

子爵府

rose-mag 發表於 20-7-25 04:09
原本豁免政策係方便一班有需要嘅人,但而家究竟有幾多人濫用?之前喺Starbucks發爛渣果個就係,5年前病歷 ...

我都糸,口罩太焗。我糸出少一陣街好似會c的人,我都情可stay home. 去完街好似打仗咁,消毒清潔,好煩。

子爵府

rose-mag 發表於 20-7-25 05:04
我以前逢星期六日都出去架,洗衫買餸,之後同細路去圖書館行下街睇下嘢加散步,而家盡量少出街,我女就嚟 ...

之前幾個月都冇virtual teaching, teachers send d YouTube 比學生自學,真是好癈。我知有d 學校有google classroom,但我地學校乜都冇。如果有virtual teaching, 我估我冇咁struggle好吾好比佢番學。。。

我見香港大部分人咁守規矩都爆,我真的覺得美國hopeless.

雖然我吾希望會發生,但我個州second wave,應該不是太遙遠的事,無奈

子爵府

rose-mag 發表於 20-7-25 07:39
一直以為NY果邊學校好過加州呢邊,我呢度由三月停學已經有distance learning,公校盡量提供iPad/tablet俾 ...

哈哈,我反而一直覺得加州學校很好。我估有亞洲人聚居的地方,學校會competitive. 其實我都較喜歡個仔同亞洲人做朋友,比較上我地注重學業一些。不過各有各好,白人着重運動和其他多方面發展,都好值得學習。

首頁

尾頁

跳至