懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 CnIbaby 於 09-7-30 12:32 發表
hello 各位8月mami,

我剛book 了下星期一開刀生bb, 現在想幫bb儲臍帶血. 我知道現在才決定儲,已經是很遲. 所以想問下各位, 有冇聯絡電話可以提供給我 ? 我想join Healthbaby ?
many thanks! ...

我都係join左healthbaby,你可以用我個名refer你,咁你可以有$500 Chicco coupon,有興趣pm我

別墅

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-4 10:44 發表
今日.早晨各位媽媽......輪到我想借位呻下呀 (好長)….

你地個個個話62/99點衰….但今次..衰果個係我阿媽…其實由細到大感情都係差.尤其我媽睇錢睇得好重.我生左大仔.佢有扮嘢話過唔夠錢用就唔好俾.但對手係照攞左落袋果 ...

你阿媽算好啦,我阿媽2號未俾家用已經打黎追啦,又成日我扲$,俾得小又話唔好當佢乞兒...我結婚時佢乜都冇俾我,只係俾左幾百蚊斟荼利是...我有左佢之後都冇乜問下我,早兩日佢懶好咁叫我阿妹搵失食飯,又炸炸帝帝細細聲講乜錢錢錢,我緊係當聽唔到,點知佢第二日一早九點打黎,同我講我老豆幫我煲果煲薑要俾番錢喎!

總之乜都係錢錢錢

別墅

Updated *** 待產媽媽 ****

Name/EDD/Hospital/Gender

-----------------------------------------
Ganbatei/811/Baptist/Girl
munchbobo.811/Union/Boy
牛c奶 /821/QEH/BOY
Alsan / 811/ Union/ G
silva/815/Q ...
fiona/829/東區/Boy
Sugarbabegirl / 831 / Canossa / Girl
雨晴 / 
siukoko / 807 / KWH / Boy
maomaochoi / 809 / Baptist / BOY

別墅

原帖由 野豬媽 於 09-8-7 12:28 發表
生仔真係洗好多錢,由出院到依家冷氣開足廿四小時咁濟,一熄兩個鍾左右又怕BB熱...睇黎黎緊電費起碼千幾二千蚊(上年冇咁開法都已經9百幾蚊電費...)

加上BB出院後同佢去覆診去檢查,下下的士出出入入,搭的士都又搭左成千蚊. ...

我都有同感呀,自從有左到而家,每個月都洗成萬蚊俾阿b,尋日同老公係度計數,以後個個月都要繼續咁洗成萬蚊係佢身上...仲多過我呀!請鐘點湊呀,尿片奶粉呀,保險呀,玩具圖書呀,上playgroup呀...都有一刻好難受,希望阿仔聽話啦!

別墅

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-7 16:19 發表
melody

唉..咁你快d去瞓下先啦...

maomaochoi

下.每個月用成皮嘢...咁多咩 ??點解我又唔覺嘅...um....可能我大仔好多衫都係執2手...

玩具我又唔係買好多俾佢架咋.....

...

我都唔知點解,好似今個月,我地就訂左兩個柜俾阿b,已經萬幾蚊,上個月就幫左臍帶血,落左五千蚊訂,買左二千幾蚊high chair,二千幾蚊網床,咁又一萬,今個月生出院加陪月,都要五六萬...都唔係好敢扲番之前買過乜啲單黎睇...

別墅

今日入院喇,準備聽日開刀生小b,其實我好驚架!鬼叫我老公個妹係咁同我講開刀好恐怖,慌嚇唔親我咁!

我要加油,話俾佢聽我唔驚架!

別墅

尋日終於出左院喇,阿仔星期日出世,有8.2lbs重,今日個傷口雖然仲係好痛,都唔知點解

別墅

原帖由 BigPig阿花 於 09-8-15 16:20 發表
野豬
你不如用鏡睇睇個傷口,有冇d黑色野突左出黎,有時d線溶唔晒都會咁架

如果傷口已埋得8899,而又真係d線溶唔晒,搵個c+醫生同你整走d線頭就冇野la,你留意下傷口有冇白色野,如有,即係有d發炎,要用消毒藥水浸下傷口就 ...

折線再聯?會唔會好痛架?我個傷口成個星期都仲係好痛,由其係落床個下真係痛到cc下...

別墅

原帖由 wincat 於 09-8-12 21:23 發表

尋晚我個囡又係咁...10點幾後就冇點食...我擔心到半夜巢醒我老公幫手餵...點知都唔肯食..食10ml..20ml only..

今日同個陪月講..佢話有d bb會自己介夜奶...唔係卦...我bb今日先十幾日人仔咋喎..

今日肚池舊野甩左 ...

我個仔又係,成日唔肯食奶,次次食得20ml就瞓,仲要唔叫佢佢唔識醒食奶,跟住我老公個妹同我個陪月又係扮專家,好死煩

首頁

尾頁

跳至