懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

姐妹們, 繼續吹水啦!!!

Part 7 link:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442018-1-1.html

大宅

瞓極都好攰....

頭先lunch 食左KFC, 好滿足.....

追下 post 先

大宅

豬仔mimi

你去左醫院 check-up 未? 醫生點講?

雨晴

你真係瞓得好差喎, 陰功......臨瞓前飲杯熱鮮奶 work 唔 work 呢?

ying2

Sorry 好 stupid 既問題....點解BB 夜晚嗰轉食 bottle 會好d? 係咪因為易啜d?

恭喜3so and JJ, tucuxi 加油!

Ada

去左邊? 衰鬼你唔係真係早過我生下fa??

大宅

咁比個5我啦衰鬼 我呢幾日食好多 junk food + 紅豆冰....yummy......今晚C6仲應承同我食板長....正呀!!!

sweetcutecat, mincola

食啦食啦.....生完仲要餵人奶, 有排都唔食得 junk food....等到餵完又要減肥喇.....而家食得落就快d食
啦...

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 14:42 發表
give me five...
我食左m記,仲加大個餐,有免費coca cola杯

大宅

icic....thank you....嘻嘻因為我都係懶媽媽.....同埋想keep 返d精神陪下大囡......

原帖由 ying2 於 09-7-30 15:04 發表

因為慳時間,我可以快d瞓! hahaha
食人奶閒閒地45mins+,食bottle我又可見到份量又可快d掃風收工! 尋晚30mins攪掂!
不過我唔係一個好榜樣,上當年大女我都埋身餵架.

**依家個樣已經好殘,真係要保養吓...: ...

大宅

牛師奶

睇左醫生未?? drink more water......陰功....咁而家邊個幫你睇仔???

原帖由 高齡牛師奶 於 09-7-30 15:06 發表
all mami

我病左呀.病到得返半條命. 喉嚨俾火燒咁..又咳.黃色痰...又係俾條八婆工人惹到.....好嬲、好嬲.....今日請左病假..啱啱食完藥瞓醒左.....

congrads to jj !!

melody

好勁呀.咁快8.45磅.你都唔好食咁多 ...

大宅

各位 sis

我啱啱產檢完.....呀B唔肯出黎呀.....醫生話佢有排 overdue....下禮拜四會幫我催生, 好唔開心呀!! 呀B真係唔乖, 嘥晒媽咪d假 嬲嬲地真係想而家開刀攞佢出黎呀......

大宅

jelly

帝苑酒店間雅苑座都好正架, you can give it a try.....

原帖由 jelly-pudding 於 09-7-30 18:15 發表

I ask my c6 to eat buffet lunch with me on Aug 7th, and then I will have C-section the next morning!

Which hotel is good and safety lei? I need to book la!

大宅

JenJen1st

你同你呀媽講清楚好喎, 唔係你喺屋企坐月時佢日日帶人上黎真係人都癲......你話而家H1N1太勁, 等BB滿月先請人黎囉......

原帖由 JenJen1st 於 09-7-30 18:23 發表
我就快開刀生,但我叫我d朋友唔好來醫院探我,因為我要休息and 唔想咁烏wear 見人。我都叫左阿媽/奶奶唔好叫人來探我。
點知尋晚阿媽講:阿x太話想第二日來醫院喎!我話:唔好來啦!
阿媽就好唔likee, 話:你點可以叫人地唔好來架!  ...

大宅

我瞓醒喇.....

Mincola

加油, 等你好消息!

Siukoko

你入院 check 下啦, 唔使心掛掛.....

Ada

呵呵呵未生..... 我仲以為你真係咁冇雷泵抵我添....

大宅

alsan

唔使驚催生喎....其實我覺得大家誤會左.....催生 is only a process to 令個子宮加速 regular 咁收縮, 迫BB快d自己 push 出黎. 其實同自己陣痛先生係一樣, 冇分別, 唔會話額外痛, 所以真係唔好咁驚......

原帖由 alsan 於 09-7-31 08:51 發表

e;.... ada, 哇, 39週要bookj下星期催生啦... c火囉~~ 咁我下星期(39週)再check bb又係冇乜動靜.. 佢會唔會book埋催生呢.

哇.... 最好唔好啦....

大宅

Ada

我而家諗緊想 8/5 朝早開始催生, 希望細仔同呀囡可以同一日 birthday.......

我諗你應該唔係見紅, 應該係 check-up 嗰陣醫生整損左, 因為我個醫生都了得好鬼大力.....

今日我去左睇沖天救兵....真係估唔到, edd 8/1, 7/31 仲可以睇戲......

原帖由 adakitty 於 09-7-31 16:43 發表
Princess,

我個b仲未有動靜添..(even 琴晚有少少見紅) 而家乜紅都冇...唔知係咪真係要到催生果日呢..

我今日last 一日返工..but 我偷懶冇返到..呵呵..
琴晚有d陰陰痛..仲有一下痛醒左, 之後又瞓唔返..
係張床到典 ...

大宅

BB有冇郁呀? 有郁就冇問題......唔好咁擔心, 聽日你 check 到BB心跳, 你個心會定d架啦, take care!!

原帖由 5566 於 09-7-31 21:50 發表
剛剛產檢番來, 醫生話BB個磅數冇點重, size冇點大, 叫我明天入院check BB心電圖, 如果有事要即刻入院.......

我依家好擔心, BB有事.......

大宅

牛師奶

係呀我就係想慳 birthday party d 錢嘛, 呵呵.....同埋兩姐弟同一日生日, 好有意思......

野豬媽

BB可能係冇安全感....你有冇比攬枕圍住佢? 燈你可以叫你C6去 ikea 買, 有一種燈 (喺小童部) 係痴喺牆度, 唔會太光, 好似百零蚊.....

你要努力呀, 如果真係餵唔到人奶唔好迫自己......

原帖由 高齡牛師奶 於 09-7-31 22:16 發表
咦.5566

你去邊間醫院咁好...都算細心噃....不過你放心啦.BB無事嘅!!!!

野豬媽

收水真係好正常架...BB會慢慢重返.唔使擔心呀!!
生完d情緒係會波動d..果時我都有喊架.....你盡量relax !!

Princess

8/5 仔. 女同一日.咪慳 ...

大宅

未追 post 前報告下先.....

我個衰仔咁多作動方式唔揀, 竟然揀見紅.....我今朝開始 keep 住見紅, 但係冇痛冇盛.....真係比佢玩c, 都唔知要等幾耐, 而家好心急呀......

大宅

C+醫院都要帶自己睡衣架....你著d前面開鈕嗰種睡衣都ok既, 唔一定要餵人奶睡衣...

原帖由 purpleholic 於 09-8-1 00:28 發表

好呀, 去睇下先...
啱啱醒起, 係咪醫院應該都會有睡衣(我浸會)俾我地著架, 醫生俾我張list要帶睡衣, 但係如果餵人奶咪好煩...我冇特登買餵人奶果d睡衣呀... ...

大宅

snoopy 加油呀! 我唔知點解越近生得, 越冇信心 BF.....尋晚仲 online 買左6罐森永....而家見到你咁努力我真係好慚愧......

原帖由 snoopy0520 於 09-8-1 00:39 發表
我的情況同你差唔多... 而健康院的姑娘就咁樣同我分析 -

因為我之前仲未上奶,所以每餐我俾佢試完埋身就用bottle餵奶粉。個女响幾日之後就開始唔肯再埋身,或者只係含住.... 咁d姑娘話一來佢唔認得呢樣係供應食物俾佢 ...

大宅

Congratulations! 你真係好爸爸好老公.....我C6今胎c都唔肯陪產 佢叫我放過佢喎......

原帖由 tucuxi 於 09-8-1 07:28 發表
代太太報告一下:

我們的囡囡已於昨日 (31/7) 入夜時份於瑪嘉烈出生, 比原定預產期 (3/8) 早了幾天, 囡囡重 2.75kg, 比預期輕, 但母子平安.

我們於 30/7 凌晨發現見紅, 清晨到瑪嘉烈, 在產房檢查後, 因產道未開, 轉 ...

大宅

Ada

你個仔幾點瞓? 可以瞓到咁晏既? 我個囡 10點瞓, 日日6:30am 就醒晒.......

原帖由 adakitty 於 09-8-1 10:20 發表
mincola 個b應該出左世lu..
而家係屋企好鬼悶..
大仔超爛瞓..同爸爸一齊瞓到隻豬咁..
就黎餓c我呢個大肚婆..

大宅

siukoko

醫生有冇話大約幾時生得? 其實催生都一樣可以打無痛, 如果你真係好驚都可以考慮下.....

原帖由 siukoko2 於 09-8-1 08:17 發表
report下先,我琴晚已經返左屋企喇,阿b冇事,但仲唔肯出細…醫生問我催唔催生,我見阿b冇咩野,就唔催(因為好多人都話催生好痛)!

o係產房駁胎心機時,聽到隔離房d人叫得好淒厲,真係嚇死我!d姑娘叫我唔駛驚,我心諗"點可能唔驚呀"… ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至