懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ada, JJ

呀B完全唔肯啜我右邊.....啜左邊就喪啜....點搞?? 我而家右邊已經 pump 得少左好多啦....真係人都癲 ......

原帖由 adakitty 於 09-8-14 19:23 發表
JIZOE,

其實餵人奶係..阿B一喊就餵..你要頂得順佢頭果兩日喊先得架..
如果你驚既..可以係醫院果幾日補奶粉..返到屋企等自己
瞓夠先..
跟住先開始全人奶..咁會舒服好多..

P.S. 你而家得閑就..快D種多D野比我偷啦.. ...

大宅

唔知點解呀.....我就咁pump下都有奶架噃....冇塞喎....好鬼 depressed....等我再同呀B搏鬥下先.....

原帖由 adakitty 於 09-8-14 19:45 發表
PRINCESS,

迫阿B啜得唔得呀..佢餓果時就咩都啜架啦.
我果隻野..開始既時候啜得太斯文..而家好似餓鬼咁..
啜到我鬼C咁大力..一搵唔岩個位..就即喊..

你右邊仲咩阿B唔啜..? 係咪塞左阿B啜唔到奶..所以佢唔LIKE呀.. ...

大宅

alsan

唔好比自己咁大壓力啦, 生完要幾日先上奶架, 開頭補住奶粉都ok既. 餵人奶真係好辛苦, 但係我覺得盡左力就ok...我都係窮媽媽, 咩谷奶方法都試過晒, 而家係呀B食到幾多媽媽奶就食幾多囉.....

Don't give up but yet don't give yourself too much pressure!!

原帖由 alsan 於 09-8-14 17:46 發表

sweetcutecat & piglet
我真係怕我有depression, 我今日試左兩次餵bf, 我個囡勁喊, 因為冇milk, 同埋我個nipple唔夠突, 餵milk powder個時, 佢勁飲一陣, 後未又訓, 又唔夠60ml, 飲左大約40ml左右, 姑娘話冇計, 佢訓 ...

大宅

唔得呀, 我呀B重到暈, 又手長腳長.....搬佢唔郁呀.....

原帖由 jizoe 於 09-8-14 20:24 發表

PRINCESSASH,

有無試過之前有SIS教過果招, 你將BB食左邊個姿勢原封不動咁移去你右邊, 即係BB腳仔都係O係你右邊的, 咁佢會以為係食緊左邊架~~唔知你BB WORK唔WORK呢? ...

首頁

尾頁

跳至