夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

wingyaumama 發表於 20-3-4 09:28
以前我一直以為和他的磨擦 令到 我對他的愛已經徹底毀滅,甚至想過小朋友上了大學後便離開他 獨自生活!

...

好多謝你既分享,同我個case一模一樣,但我冇從亞氏保加呢個角度諗過,係你提醒左我。我都有懷疑阿女係亞氏保加,而家諗諗下老公都可能係!

睇到你個post有點如釋重負既感覺,因為之前一路都諗唔明,點解老公可以唔理我感受,大家零溝通; 而且佢永遠是對的,有問題一定係我既問題,唔會係佢既問題; 佢亦會重覆犯錯,同佢講過無數次既野佢好似重沒聽過! 我一直諗,如果佢愛我,點會一直咁對我,而家明白晒,原來佢真係能力上做唔到!

別墅

wingyaumama 發表於 20-3-4 09:12
我的情況 完全和你一樣,有兩個年齡很接近的小朋友, 未有小朋友之前生活很愉快,但有了小朋友後 問題全 ...

每次諗到好唔開心既時候,都會好似你咁諗,打算仔女成年後就獨自生活,諗到好灰好傷心! 差d想同佢講離婚,但知道呢件事一出口就收唔返,所以忍住唔提。

不過我未諗得通,雖然係老公能力問題,但我點去接受一個人長期唔理我感受咁生活落去? 我對住阿女類似既性格都頂唔順。我唔知點樣單向咁去愛一個人! 可以分享下嗎?

別墅

wingyaumama 發表於 20-3-5 09:01
首先你要知佢強項弱項係乜嘢!

例如我C6對水電呢方便好有信心, 如果屋企有關水電嘅問題佢都會好主動 去 ...

謝謝你的分享!
另外,可以分享一下,亞氏老公不會同你溝通,冇心靈上的交流,如何可以維繫感情? 長年單方面去包容,自己感受卻要不斷被忽略,有甚麼辦法令自己好過一點?

首頁

尾頁

跳至