懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

@,@ 咁快就開了part 8 啦 !!!! 雖然我都唔係成曰係度出post,但就時時都有睇你地d post 真係學左唔少野......thanks !!!!
見好多mama 都生左,同埋又有好多mama 黎緊又好快生,唔知我會唔會係最後o個個呢~我edd 係 28/8..........等亞囝出左黎之後希望可以同大家交流多d la .....

別墅

豬仔mimi

其實我都有你咁既情況,呢排亞b 踢得都幾大力下,有時都係踢到肚臍下面,我都那一下,(一日都好多次),我自己係度唸亞b 可能踢到個子官先會痛...唔知係唔係呢!!!

別墅

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-7-30 09:25 發表

唔使擔心, 我edd=8/31 !! 不如我地估下邊個最遲, hohoho!!!

哈哈哈~~好 !!! 真係要睇下你遲定我遲喇 !!

別墅

恭喜 princessash!! 個bb 有8.6lbs 勁ar !!

另外今日我都去左張智o個度覆診,亞b 而家有6.5lbs喇!!!!!!中碼bb !!
bb 個頭仔都只係落左1/5, 我想問問亞b 係唔係唔會咁早出黎gar?
另外醫生話而定都足37weeks,但qeh 就計我36weeks,如果亞b 過期居留要4/9 先催生,其實我好好好想亞b 係8月出世......唔知可唔可以同qeh 講返呢??? ((((如果亞b 未來2個星期仲唔出,叫佢比我8月尾催生)))但而家我又比qe 叫返我返去健康院覆診~好煩,走來走去,成日都拎住個record 交來交去 ....

別墅

原帖由 melody333 於 09-8-4 13:01 發表

已經有37W,試下食多D西瓜,睇下可唔可以谷到呀B 8月尾出到嚟,又唔駛催生。

唯有係咁la~~~而家已經一個星期一個西瓜~~同埋今日唸住煲白連so 飲下..睇下係唔係真係咁堅先~~~~

別墅

原帖由 adakitty 於 09-8-4 06:03 發表
公立醫院通常都唔會同你改架!除非你個B大份

o~~~~其實我有dd 唔想佢9月出黎既原因係因為怕佢'搭'正 農曆7月個d 日子~~~

別墅

原帖由 JessBB 於 09-8-4 16:13 發表
Hi!! 各位姐妹! 我返嚟喇!! 我失蹤咗成個星期, 咪就係因為我個細b搶閘出咗世囉!!

我上星期三留完最後一個post, 第二朝一早就好肚痛, 仲以為自己食錯嘢肚呵!! 痛咗好耐又呵唔出喎!! 咁我咪開始懷疑自己陣痛, 跟住數 ...

恭喜晒呀!!! 唔好唔開心la~~祝你同bb 都健健康康!! ^.^

別墅

原帖由 豬仔mimi 於 09-8-4 17:58 發表
我8月1日生咗啦, 今日啱啱出院, 但係我做唔到人奶媽~~~我一滴奶都無~~~真係辛苦我隻豬仔lu....今日開始要自己開奶俾佢飲, 我之前買咗d chu chu 奶樽, 但係頭先沖完奶之後發覺d奶好似唔識滴出尼咁, 阿b又一路瞓唔肯起 ...

豬仔mimi ,恭喜晒你ar !!!!! 你可以try 下用牙簽'吉'住拎去再stream,(唔好吉得太深,唔係個咀又太大),因為個咀太細喇~bb又唔夠力啜~你可以try 下~睇下得唔得~

別墅

原帖由 jizoe 於 09-8-4 20:30 發表

ek9718,

8月20號己經係七月初一啦喎....我阿媽又係唔想阿B七月出世呀~~

jizoe,

係law~~7月都唔係問題,如果要我9月先催生~就搭正o個幾日(正日). ..因為我唔係開刀,而家亞b 落得1/5,我怕佢好遲先出黎,仲有今晚煲左白連so 飲,飲完唔夠10分鐘,已經嘔晒出黎~ 仲唸住飲多d 涼野~~~ 激c~~

別墅

原帖由 LK1205 於 09-8-7 01:36 發表
NameEDDHospitalGendersiukoko
KWH

Boyjelly-pudding
ST Teresa

Boymiio
ST Teresa

Boymaomaochoi
Baptist

BOYkitwongbb
pwh

Girlpusal
法國GirlGanbatei811BaptistGirlmunchbobo811U ...

可唔可以加埋我AR...EK9718 828 QEH

別墅

各位mama ,

我想問問~~今日訓訓下覺~11點幾個肚'拿'住'拿'住痛,好似m前o個d 唔舒服~都keep 左1 個hrs,但痛之餘又肚餓~咁就煮左個麵食,食完到而家雖然個肚冇'拿'住'拿'住,但就好似唔知點咁,"羅羅捲".....呢d 係唔係子宮收縮 定係就生之前會咁gar?

別墅

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-7 15:33 發表
ek9718

你呢d可能係宮縮嚟架.生之前係會多d...我尋日抽筋抽到cc下添呀...

牛c 奶,

thx~!! 我同你一樣~琴日訓訓下突然抽筋~抽開左o個個位,好容易又抽

我都係遲你一星期預產期~都同你一樣,好想快d 生亞b出黎..因為天氣太熱喇,日日係屋企唔係悶c就係熱c..

別墅

見到個個媽媽都生左bb 同埋有d 媽媽已經準備生亞b 出黎~恭喜晒生左既媽媽~~~ 真係見到都開心!!!!

而我都好好好)))))想亞b 快d 出黎~真係好辛苦又抽筋,前日同老公呢住行一陣~!行行下係個商場抽筋,仲要係人多既地方,d 人係咁望住我,以為我仲咩,(可能以為我生得) 痛到行都行唔到,一'第' 起隻胛腳又抽 =.= 其實如果跟c+ 計我已經38weeks, 仲要而家一d 徵兆都冇..............希望亞b 快d 出黎la~~~~~~~~~~~

別墅

[quote]原帖由 Sugarbabegirl 於 09-8-14 16:39 發表
D人唔見晒! 到底仲有幾多個未生得既mami係度.........嗚嗚~~~ [/quote

我都仰等緊亞b 出黎~~日日都望穿水見紅~~d 朋友成日都問生得未 !!打比佢地第一時間又以為我生左 =.= ,攪到我鬼咁心急!!

別墅

我有野請教 !!! 我琴日去左打邊爐,食左好多野,then 今日起身去toliet 突然肚'柯' 但係一d 都冇肚痛,咁就'柯左d 水... 柯完就返入房準備落街買野食,點個個肚開始痛喇,大約3:30pm ,但係又唔似肚'柯'o個d 肚痛,佢有小小'拿'住,有時就陰陰痛,問題係我唔識分呢d 係肚'柯'既痛定係作動既痛, 想問係唔係未見紅同穿水就唔怕gar 喇!!!!

別墅

原帖由 ek9718 於 09-8-15 17:55 發表
我有野請教 !!! 我琴日去左打邊爐,食左好多野,then 今日起身去toliet 突然肚'柯' 但係一d 都冇肚痛,咁就'柯左d 水... 柯完就返入房準備落街買野食,點個個肚開始痛喇,大約3:30pm ,但係又唔似肚'柯'o個d 肚痛 ...

想補充就係到而家都仲有d 陰陰地既痛~但食完野都冇再'柯'喇!!!!

首頁

尾頁

跳至