基督家庭

跳至

首頁

尾頁

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Vanki 發表於 11-10-12 23:00
各位弟兄姊妹:

我現在懷孕 31 weeks, 3星期前在一個首次睇的 c+醫生處照 4D, 但醫生話小b隻腳短左2星期生 ...
為您和bb禱告,加油

p.s. 問多一個醫生意見吧!
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Vanki 發表於 11-10-13 23:05
回覆 yikaho 的帖子

Hello 各位 jm,

同老公share,一齊分擔,互相禱告支持。

佢幾忙,都一定認為你同bb一定重要過晒其他o野。
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

Vanki 發表於 11-12-6 16:09
各位 jm,

我今早回 QE 覆診, 醫生話小B 個頭仲未落到好低, 要我週五返去照 U/S, 如果有先兆就要立即入阮, ...
保重! pray more, think positive, eat more (坐月無啖好食)

有媽媽陪住你身邊,多個照應,安心D。

我個仔41wk1d先出世 o架,大隻仔

天父已經為你安排好,放心喇!
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

Vanki 發表於 11-12-8 16:07
回覆 LUCUSMaMa 的帖子

多謝 babyislove 及 LUCUSMaMA 的鼓勵及代禱, 我已安全陀住阿 b 返抵媽家, 但想起 ...
你今日去產檢應該會俾埋催生日期,到時準爸爸可以請定假陪你待產囉

趁未生、未坐月,輕鬆一下、休息多d,因為照顧初生bb一定會唔夠瞓o架!!!

我當時last一次產檢,發現阿仔心跳不穩定,即使入o左院,差唔多12小時後醫生幫我穿水、催生,total生o左24小時,勁痛就14小時。

我毫無準備,亦無得沖番個靚涼,食餐好

我想講,盡量作好準備就放手交俾天父。祂必保守你們一家o架

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

Vanki 發表於 12-1-1 15:58
各位你地好, 新年快樂! 我囝囝 已經在 12月15日平安出世, 重 3.3kgs ...... 唉! 我點解咁遲才上來 update ...
等到你上來報喜、報平安喇

願您們一家三口在2012年經歷天父的愛顧及平安更深
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

Vanki 發表於 12-1-10 20:59
回覆 ndw 的帖子

Dear ndw,

惡露清晒先進補(包括食薑醋)會比較合適,急唔o黎,唔係弄巧成拙。係我個中醫師講。我聽佢話,生完身體好過未生,冬天唔怕凍
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

首頁

尾頁

跳至