懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實唔好話d後生...有時我見d媽媽推住架bb車都好狼死,有次搭lift見有個婆婆同個女人推住架bb車係入面,我入去都要側身就住入,個女人都冇諗過推過少少佢架bb車,到出lift佢讓左婆婆(應該佢佢奶奶)出先,之後就推bb車出去,佢架bb車同婆婆個邊係好多位,我企個邊就好少位我仲要側身企,佢好快咁推架bb車出去我都驚佢會撞到我,完全好似唔覺有大肚婆係佢隔離

複式洋房

原帖由 曇雅 於 10-9-28 09:14 發表
估唔到做媽媽既竟然會推住個B橫衝直撞

對,可能自己點都會緊張自己個bb,所以推住bb車個d媽媽都唔會care撞到邊個.....我諗佢最驚你撞到佢個bb tim
總之推住車仔既人都要敬而遠之...因為佢地真係唔覺得自己會撞到人....就算撞到人都係人地行得慢冇留意佢架車

複式洋房

試過搭lift, 好多人都會企實係lift門等入,但佢地永遠唔覺得有人會由入面出黎,好多時我出時,lift門企定等入既人就真係企定唔郁,lift得我一個大肚婆要出佢都係成個身位阻住大半lift門,要我側身出避佢
有時見到有細路仲驚,因為佢地唔理入面d人出未都係開門第一時間沖入黎(有時大人都係咁),lift入面d人都未出就沖入黎好似想趕入面既人"快d出啦",真係一d禮貌都冇.....

首頁

尾頁

跳至