跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我有用chicco士多啤梨味牙膏+凍開水比凱豐刷牙~
佢次次都好鐘意,要刷牙牙~
我一話刷牙牙好唔好呀?
佢就好大聲話好繼而自己伶杯,膏,牙刷...
因為佢話chicco牙膏好好味喎...
自己都識識地刷...有時重會大力得滯隊到入左攪到自己作嘔...太激動喇佢...
真正刷到既都係果d求其象徵式幾下行貨咁囉...哈哈!!

另外吐水就麻麻地啦...所以一開始就用凍開水代替水喉水~
佢有時會吐得好叻...有時又好似唔記得左點吐咁...
哈哈...不過依家先得2歲...可以慢慢黎~

維維豬講果樣都ok~
因為凱豐識吹哨子後吐水係叻過未教佢吹氣果時...
所以大家應該可以試下喎...:loveliness:

[ 本文章最後由 kawai928 於 07-10-18 15:17 編輯 ]

子爵府

原文章由 維豬豬 於 07-11-27 13:02 發表

維維好唔鍾意刷牙,次次都好似要同我拚命咁ge款,
唔知係咪個橙味牙膏佢唔鍾意呢?
下次試下買隻士多啤梨味睇下係咪有轉機先,

凱豐鐘意到不得了...有時重唔小心食左...
不過好彩食得架唧~
同埋佢一刷完牙我就慣性叫佢比媽咪睇下刷得乾唔乾淨重有聞下香唔香...佢自己呵氣未聞就話好香呀!!笑死~
我諗住買多支香蕉味...因為香港味都好正架,好香~
自從佢用左人地送比我既自製香蕉味潤唇膏之後就愛上左香蕉味既野喇~
我之前有時去chicco shop買野...佢咪有d泡泡梘液...我聞過香蕉味同士多啤梨都係好香甜架,所以果時先買定支牙膏仔比佢~:loveliness:

子爵府

原文章由 大白兔 於 07-11-27 23:26 發表
香港味?

e...手快快打錯左呀...香蕉味先岩....

首頁

尾頁

跳至