自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我琴日帶隻貓去睇醫生,可能佢無出街既習慣,返屋企既時候俾佢咬傷(流血),下午個傷口有腫及痛(不過唔太痛),我點做好呀??
如果去急症,我驚俾人捉左隻貓呀

男爵府

我隻cat無出街架...不過我想問...你地俾貓貓咬左,會唔會腫架??
我去左睇私家啦,佢叫我去急症呀

男爵府

唔好傾住啦...答下我問題啦
我宜家隻手腫同有d熱羅...正唔正常呀??

男爵府

多謝你呀!我真係好擔心呀~~老公又返左大陸做野,我阿媽又剛剛去左旅行,家姐又要返工,得我同阿仔兩個人,如果去急症,我又唔想阿仔一齊喎(多菌),佢又有鼻水,無得返學...
隻貓個次睇完醫生,又話佢肺積水,可能心臟病又或者cancer...第一步抽返d水已經8千啦!我老公又話唔做(因為仲有好多手尾,屋企又無咁多錢),問過愛護動物協會又話差唔多價錢...好多野呀...好煩呀
如果佢俾人捉左,我實見唔到佢最後一面啦

男爵府

我隻係家貓黎架!
有6歲啦...個時佢bb時執佢返黎架!
有晚佢個樣好似好喘氣,跟住又唔願食野,帶佢睇醫生,先知咁大獲...唉...今年犯太歲!隻狗又屙血(初時睇個間話係腎石,諗住開刀架啦...第二個醫生又話唔係,係前列線喎,x光照唔到,要照超聲波...又話可以唔做既,無生命危險,不過前前後後駛左成3000蚊...呢次又到隻貓... )

男爵府

我個隻都可以俾我地攪羅,不過佢一見"生補人"就"呢埋",所以個次帶佢去睇醫生,佢返黎喘氣喘左好耐呀:(

男爵府

係羅...其實見到佢咁唔舒服,想同佢打訓覺針 (一諗到就想喊),但係佢咁驚出街...不如係屋企行埋最後個程啦!

男爵府

隻狗屙血尿呀...
佢又唔係次次都屙架喎...係屙到無野屙啦,就有d血羅

男爵府

我隻貓都好like同我訓架,佢次次都訓我上面,條尾係我個nose郁郁下,諗起又想喊tim

男爵府

係第一步...抽肺積水已經要八千蚊啦...仲未知佢係心臟病定係cancer...呢個數都可以俾,咁之後呢?宜家環境又唔太好,唉...
我問過啦...愛護動物協會就100蚊(診金220,入會年費200),如果係去香港個邊就100得啦
睇開個間(睇錯診個間)就收720

男爵府

原帖由 媽子 於 09-5-5 20:52 發表

試下在寵物果邊問下人有冇經驗(大吉利是)
有冇平/靚/正醫生介紹

佢地睇醫生又真係貴過人好多好多

唉...如果做呢個手術係開始,仲有好多手尾跟,個醫生話如果係心臟病就好易有肺積水架

首頁

尾頁

跳至