自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 DHmon 於 15-06-07 發表家父2

原帖由 wln 於 15-07-09 發表
你家父真很叻呀!他之前有做化療嗎?我爸70,剛確診腸癌,星期一做手䘕,非常擔心!

...
你爸爸手術順利完成嗎?
要化療?

祝早日康復

活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我媽上年患卵巢癌三期,七十多歲,手術+化

原帖由 OKC 於 15-07-27 發表
我媽上年患卵巢癌三期,七十多歲,手術+化療,半年後,幸好CT scan 顯示腫瘤消失了! 宜家食布緯食療,日日 ...
請問氣功邊度學?

活在當下,愛得及時

珍珠宮

引用:家父2012年尾發現是腸癌四期,亦抗散至肝,

原帖由 DHmon 於 15-06-07 發表
家父2012年尾發現是腸癌四期,亦抗散至肝, 年紀大又不建議做手術,現在第三次化療期間,同時中醫治療,睇廣 ...
我媽咪聯合跟化療,強烈唔建議同時睇中醫,我地想試,而家只可揀一邊

活在當下,愛得及時

珍珠宮

引用:回覆 pm1202 的帖子我媽媽 2012 年確診腸癌

原帖由 BigApple 於 15-07-28 發表
回覆 pm1202 的帖子

我媽媽 2012 年確診腸癌3期 在浸會做完手術再在政府食咗 8 個療程化療, 一宜在政府覆 ...
我媽咪而家情況同你媽咪好似,擴散左,考慮中醫定化療,化療好辛苦,但擔心中醫醫唔醫到

活在當下,愛得及時

珍珠宮

引用:回覆 pm1202 的帖子我哋可以互相討論吓 日

原帖由 BigApple 於 15-07-28 發表

我哋可以互相討論吓 日後條路係點行
我媽咪聽日就返去聯合見醫生

活在當下,愛得及時

珍珠宮

引用:回覆 pm1202 的帖子我爸2014年5月做左

原帖由 yellow_wong 於 15-07-28 發表

我爸2014年5月做左手術,當時已經係4期,無做化療,驚頂唔順,今年83歲,癌指 ...
謝謝分享,祝uncle身體健壯,日日開心

活在當下,愛得及時

珍珠宮

引用:回覆 pm1202 的帖子你媽咪覆完診,醫生點講

原帖由 BigApple 於 15-07-30 發表

你媽咪覆完診,醫生點講吖
做化療,轉另一種藥。

同時會睇中醫,另外有食雲芝,我媽咪話食左雲芝狀態好左

活在當下,愛得及時

珍珠宮

引用:回覆 pm1202 的帖子你媽媽做嘅化療係食定打

原帖由 BigApple 於 15-07-31 發表

你媽媽做嘅化療係食定打針㗎 她有冇吾舒服呀
day 1 打針
day 1 to 14 食藥

活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至