跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

報到報到,YEAH~!

大宅

嘩,未試過第3位,哈哈!

MC & 包媽,

我屋企都有報置聖誕樹架~!

大宅

又閃上來一陣先.....

J媽 & 包媽,

你地所講既保會PLAYGROUP請問有冇星期六下午 OR 星期日課程架??????
我暫時仲未搵到間就到我揍筠筠去既堂上,有點奧腦添!!!

大宅

J媽 , 包媽,

OK....唔該晒你地~!

大宅

仁媽,

哈哈,我係度....!!! 今日老細 & 經理去左開會,我有少少時間閃上來囉!!
你係咪都有諗比仁仔上PLAYGROUP呀??? 我都仲搵緊,因為好多都好FULL,同埋我得星期六下午同星期日可以帶筠筠去這些PLAYGROUP,變左少左好多COURSE既機會添!!希望可以快D搵到啦~!
係呢,你係住大圍定沙角呢??????

大宅

午安啦 ,今朝好忙而家先閃上來~!

J媽,

你講得冇錯啊,我頭先打電話去問,4月至5月既班都FULL晒啦, 若果要WAITING既,就排到7至8月份!! 到時筠筠都2歲啦,比你諗覺得仲需唔需要報7至8月呢????? ?-(
bebobo 寫道:
[quote]
bbmon 寫道:
又閃上來一陣先.....

J媽 & 包媽,

你地所講既保會PLAYGROUP請問有冇星期六下午 OR 星期日課程架??????
我暫時仲未搵到間就到我揍筠筠去既堂上,有點奧腦添!!!

筠媽,
你搵頭先我比包媽o個link出黎入去睇睇啦, 佢地全部d班都係星期六, 有下午架, 星期日就無o既, 不過好full架, 可能要排到出年4月之後囉![/quote]

大宅

J媽,

唔該晒你既意見, 我暫時唔會諗比筠筠讀N班(N班下學期就唔知會否改變決定),所以可能到時會安排報一D FOR2歲以上既PLAYGROUP比筠筠番吓, 岩岩聯絡左協康會WAITING佢2歲班 (早D等好過遲D,呢間野都好易FULL) , 另外又睇緊一D 一月 OR 四月開既班, 希望搵到合適架啦~!

大宅

早晨啦~!

龍媽,

你講開拖鞋我都有買比筠筠著,但係是毛毛拖鞋來的, 對鞋紅色有pooh pooh公仔既,係包晒腳掙位架,佢一定除唔到出來玩,同埋讚佢鞋仔靚靚就好開心架~!

大宅

村姑媽,

隻衰蚊咁衰架, 我幫你打佢...! 冇咁踵都好d~! d衰蚊好鍾意針筠筠個腳版底同埋個鼻哥, 曼近先針完~!

大宅

+媽,仁媽,謙媽:

你地講緊既羊奶片係咪一罐裝,裡面係一片片咁食架??????

大宅

仁媽,

哦,係呀?? 仁仔而家仲未肯食粥仔嗎???? 點解既??
我都想買羊奶片比筠筠試吓,因為佢D胃口痳痳地食好少野, 我怕佢唔夠營養呢!!! 最近仲睇了3次醫生, 食藥食到冇晒胃口,餐餐奶剩5-6安,粥仔又食唔晒一碗,我日日見佢,都FEEL佢瘦左啊~! 心痛死我!

大宅

仁媽,

係啊,所以都想比其他營養補給一吓囉~! 唔...仁仔唔肯食固體野係咪因為唔肯0趙呢??? 我以前有個同事個仔都係唔鍾意食固體食物, 飲奶飲到5歲添! , 但係佢個仔又唔瘦喎,仲係大碼小朋友添~!

係喎,kary媽都係度~!

大宅

仁媽,

咁可能真係有遺傳喎 , 雖然而家仁仔唔肯食固體食物,但係至少都肯食奶丫, 仁媽, 唔好咁擔心,仁仔遲早都會食固體野既~! 努力啦~!

大宅

仁媽, kary媽,

好啦,我收工啦~!星期一再傾過,have a nice weekend,bye~!

大宅

J媽 , 仁媽,

早晨啦,我番學啦~!

大宅

校長,

嘩~!忙成咁,小心身體啊, 幾時忙完啊????? 一陣LUNCH TIME訓吓"透透"啦~!

包媽,

包包咁叻識叫JJ & ++, 好野喎!! 唔知筠筠幾時先識講野呢, 好期待......!

尋日我同筠爸帶左筠筠去馬鞍山公園玩, 筠筠玩得好開心玩到好累好累都仲要繼續玩! 我覺得呢個公園幾好,下次會再去過!!

大宅

包媽,

SORRY啊,因為我地冇PLAN到會黎,係突然尋日下午決定去公園玩,所以冇搵你囉, 但係我地會搵日再去玩過既, 咁到時搵埋你同安穎媽一齊玩丫, 唔好嬲hehe!
QutieBaby 寫道:
筠媽,
做乜o黎馬鞍山都唔搵我呀?

大宅

咁話時話你尋日下午係唔係馬鞍山
QutieBaby 寫道:
筠媽,
傻喇!唔嬲!玩下你o者!

大宅

仁媽,

我住元朗架,不過我娘家係沙田,所以星六日都好多時係沙田出現架, 馬鞍山就好少去~!好丫,若果我再去玩搵埋你
alicesidney 寫道:
筠媽
其實妳住那區

大宅

仁媽,

我都想 埋一份, 但係今朝飲左杯濃茶,而家又精神番喎,睇吓apple報紙先~!

校長,

唔駛驚,joey咁乖實痴實你 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至