親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

8月中 7日台中入台北走: 台中(兩晚), 苗栗(兩晚或三晚), 台北 (兩晚或一晚), 機票$16XX, 台中和苗栗會自駕, 苗栗去台北仲係度諗高鐵定係台鐵, 因苗栗高鐵站最近嘅火車站係豐富火車站, 台鐵差唔多要3個鐘 (仲要係只得區間車冇對號座), 一係就過去苗栗火車站搭, 車程約1小時45分左右(有對號座), 住宿仲未訂, 考慮呢幾間: 台中 - 美馨的家民宿 / 新驛台中, 苗栗 - 慕哲哈比屋 (嘻嘻...12312推介) / F Hotel / 三義藝術村櫻花渡假會館, 台北 - 新驛西門町 / 懷寧

男爵府

畀面勳章

yyoouu 發表於 16-4-20 23:13
我考慮中去唔去苗栗,見你苗栗住2/3晚,請問有無咩景點介紹!
想慢慢欣賞, 所以先諗係咪住2/3晚, 我暫時係咁 PLAN 去呢啲地方(有可能隨時畀我老公改晒):
三義木雕博物館, 四月雪小徑, 三義建中國小3D彩繪階梯
勝興車站, 龍騰斷橋, 天空之城, 鯉魚潭水庫, 苗栗自然風情餐廳 (午餐)
苗栗客家文化園區, 客家大院, 銅鑼苗栗故事館 (午餐), 後龍好望角, 通霄神社

男爵府

畀面勳章

ILMAMA 發表於 16-4-30 16:01
四月雪小徑在4,5 月桐花開時才美, 暑假行無咁有特色啊.!
冇所謂, 我都係睇吓個日去到苗栗有冇時間行, 或者留下次四五月時再安排去

男爵府

畀面勳章

12312 發表於 16-4-30 16:13
哈比人-梧桐花出名的
我預訂左哈比人啦, 我話佢知係香港人, 滙款唔方便, 佢都肯留房畀我地, 話去到先付都可以 , 另外台中高美濕地個間美馨的家都係一樣

12312    發表於 16-5-3 09:53

男爵府

畀面勳章

yiu_mimi 發表於 16-5-20 09:52
請問你在那裡訂機票呢?
我訂中華航空, 最好LOGIN 入去睇, 會有多啲航班畀你揀

首頁

尾頁

跳至