嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-6-25 18:20 發表
E..我而家28W4D啦喎, 但係我o既預產期係9月13日喎?! 點解o既? 仲有我BOOK o左9月4日(38wk) 威院開刀, 咁你應該唔只27wk 喎!

我做o左糖水測量啦, 係6月10日威院做的, 係呀, 勁悶, 我地個個媽媽都o係o個度訓覺, 不過 ...

e~原來我同你same day做o左糖水測試, 我預產期係9月15日, 都係威院生.

點解你可以甘早book期? 丁醫生話34週先決定開刀定順產. 我想問你係咪可以自己選? 係邊個醫生幫你book? 我想開刀, 唔知有無得選?

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-6-29 17:48 發表
o下, 又會咁o岩, 我o個日坐第一行最右邊o個個呀, 唔知你有冇印象, 下次我係7月10日檢查呀, 唔知又會唔會又一樣呢? 仲有我預產期係9月13日(同你差2日), 唔知又唔會唔會見到你呢? HEHE

我係好似個幾兩個月前BOOK o架, ...

你係咪短頭髮, 個名係兩個字, 前一日6/9又做產檢, 係門口等到診紙果個? 我就坐最後排右邊, 同我老公一齊果個, 唔知你有無印象?
我下次係7月7日檢查, 你唔係逄星期二檢查咩? 我今次等左4個星期先檢查, 都唔知點解今次相隔甘耐, 之前每次都係兩星期一次, 攪到我鬼甘擔心 .

你BBs依家幾重呀? 我28wks 有1.3kg.

等我下次檢查叫佢幫我book期先.

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-7-2 14:56 發表
EE...你好鬼衰o架, 又會咁記得我o既?!
但係我就唔記得你呀, sorry...HAHA

EE...即係我地次次檢查都同一時間wor!
本來我都係6月9日&10日之後就係7月7日o架(我當時都奇怪點解會成個月先再去), 但係後面醫 ...

哈哈, 原來真係你, 因為果日聽左你個名好多次, 我檢查緊時佢地又話你要到診紙, 所以對你好有印象呀.

你就好啦, 佢MAIL 多個期俾你, 但我就無, 都唔知佢地點定?

我每次都會問佢BBs幾重, 佢都有答架, 不過唔怕啦, 你問私家好過, 你睇緊邊個私家? 我果個話佢唔係好識睇孖胎, 所以我都無再睇.

等我番黎話俾你知下次檢查果期啦~

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-7-3 15:23 發表
係啦, 你真係勁, 咁都記得我!

聽日我會去法國檢查囉, 其實我都唔知呢個doctor 識熟唔熟孖胎o架, 試下啦! 係呢, 你對BBs 是男or 女呀?

好呀, 如果個期一樣就唔洗咁悶啦, 等幾個鐘真係勁悶呀, 你老公次次都陪你去o架 ...

我對係孖女, 同卵相生, 你好似都係一樣, 係咪?

因為檢查得太密, 我老公都係隔住甘陪我(其實係佢自己好想睇BBs), 留番D假第日用.

星期二檢查, 唔知醫生俾唔俾我選日子呢, 我想8月底生..

大宅

Liz & Yuki

你地ultrasound同檢查唔係同一日架咩? 我每次都照完ultrasound就走架. 醫生成日都話睇完佢就唔洗睇普通產科, 但我唔明點解又俾2張紙我

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-7-4 11:00 發表
係呀, 我都係同你一樣同卵雙生的孖女呀, 你係第一胎嗎?

你就好啦, 老公成日有得陪你, 我次次都係自己去, 好鬼悶呀!

話就話9月4日開刀, 但係成日聽人講孖b 會早產, 可能都係8月底生o架啦, 或者到時都會一齊生啦 H ...

係呀, 我係第一胎, 生完呢胎就收工, 哈哈~

有時叫老公陪下會開心D, 阤住2個已經好辛苦ma...

因為好多好學校收生只會收到8/31出生, 所以盡量會選8月底, 多d學校選. 我都好想同你一齊生呀~~

唔知點解呢排成日頭暈, 你有無咩唔舒服呀?

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-7-4 11:09 發表
佢地有兩種嘛, 一個係普通產科檢查, 係驗尿同血壓磅重, 一個係多胞胎超聲波, 之前就成日俾兩張紙(分開兩日), 但係我同佢講我要返工, 唔可以成日請假, 佢就改返俾我同一日, 但係都係兩張紙, 不過個時間就可能一個9:30 ...

我係兩樣同一日架, 但我無睇過普通產科檢查, 係咪only驗尿同血壓磅重? 會唔會見醫生架? 驗尿同血壓磅重我每次都有做, 不過我成日唔知點解有兩張紙??

大宅

呢排公司有鬼忙, 攪到我都唔得閒上黎update下.

我已經book左8/28開刀喇, bbs 依家有1.4kg, 希望佢地continue快高長大.

Liz, 我下次檢查你7/21, 希望到時見到你啦~~

大宅

我都有44inches

大宅

Liz

記住檢查完上黎update下~

大宅

原帖由 lizliz820 於 09-7-11 10:07 發表
我尋日檢查完啦, BBs 而家1.5 kgs, 個醫生都係話最出o個個B而家坐o左o係度, 咁樣開刀o既機會都好大, 咁我就唔洗煩啦...

仲有呀, 佢又係俾o左2個期我, 我講21/7 時, 佢話冇位, 而家我要28/7 and 7/8, 不過 ...

唔緊要啦, 可能遲D又見到, 到時我一定會叫你.

嘩~~你好FIT呀, 重甘少但BBs都有甘重, 我已經重左40lbs, 就怏行唔郁喇!!

你幾時放產假呀, 我8/17開始放喇.

大宅

唔理條腰有幾粗, 最緊要呀BBs夠重, 依家d人話我個肚大, 我會好開心 , 不過我都就快行唔郁mouth:

大宅

原帖由 lizliz820 於 09-7-13 14:23 發表
好呀, 如果到時真係差唔多時間, 記得叫我呀!

咩fit 丫, 係因為我矮姐, 你本是係咪都好高o架?

喂, 咁o岩o既, 我都係8月17日開始放wor 到時o岩o岩36 wk, 希望佢地乖乖地唔好咁快出o黎啦!

...

我都係5"3, 唔高架.

其實我想問你好耐, 你生日係咪8/20?

大宅

我老公係我6個月時已經話我似企鵝...

我依家每星期都會TAKE 1-2 days sick leave, 真係唔想番工

大宅

原帖由 lizliz820 於 09-7-14 11:18 發表
係呀, 我係8/20生日, 唔係你都同我一樣呀? 咁有緣??

哈哈, 點解會甘!!! 我係8/21!!!YEAH

大宅

原帖由 lizliz820 於 09-7-15 12:31 發表
你份工咁好o既, 上次我去檢查用o左一日, 我老細已經想warn 我啦

表面上老細無咩野, 不過我唔理喇, 佢鍾意fire都係甘, 因為真係好辛苦, 加上我d projects開始 hand over俾同事, 所以都ok ge...

做產檢都想warn, 佢有病呀, 不過你仲行動至如, 應該會比我好law

大宅

要成8/4先再照超聲波, 睇怕照完呢次就生喇~~

大宅

好野~~開始放產假喇!!!

首頁

尾頁

跳至