在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:如果40出頭既你,敢唔敢轉工

我岩岩辭左職,未搵到新工。唸住一路休息一路搵。

我都係呢間公司做左7年。同好多jm一樣,做得好老闆唔會讚,有時我覺得佢可能都忘記我既存在。對我同對其他同事又唔一樣,對我好似冇咁公平。老闆有留我,但佢冇用加人工留我,想同我講心。只係話做滿10年有老人獎拎。同埋佢應該睇死我唔敢走。依家返工地點好遠,好唔方便。

搵新工應該唔難,新工仲可能高人工過依家添。我唯一擔心係,新工會冇依家咁自由,我依家有事的話,講底聲就可以早少少走或晏少少返。依家5.5日,但我工種都有要返6日,我唔想返6日,又擔心新工要我返6日,又擔心冇咁自由....我都唔知自己想點。我其實係好想走的,唔係都唔會辭職。公司又太冇誠意留我啦。

希望大家可以互相打下氣,傾下計。我如同我老公講,佢只會話我想點就點,所以問佢都冇咩意思。

al14    發表於 15-3-13 22:57

侯爵府

引用:Quote:我係好媽媽 發表於 15-3-7 01:51 我

原帖由 good_pig 於 15-03-07 發表
我 work on site 的

侯爵府

引用:Quote:洋蔥頭媽咪 發表於 15-3-13 19:07 好

原帖由 jcdad 於 15-03-13 發表
其實揾得多少不是一個好大因素, 反而做得開心先係主要原因, 而家好多老闆唔會留人, 我自己都試過因為做得唔 ...
我都係因為咁所以我已辭職。公司有留我,但冇咩誠意,連加少少人工留我都冇。我一來都返得唔開心,二來我唔想比佢睇死我唔敢走。我都見左幾份,等消息。一路休息下咁。

首頁

尾頁

跳至