跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

畀面勳章

雖然我係後期先落咀, 生亞仔真係生得合時, 好開心識到大家, 之前我係乜都唔識的傻大姐, 係你地身上學到好多嘢, 我好好彩有大家提點!

~共勉之~

原帖由 jkfamily 於 23-7-2010 14:36 發表

我都好開心識到大家~~

大宅

畀面勳章

有個朋友教咗我一個方法, 可以令bb食藥時間減短, 唔駕唔辛苦

Way 1 /
將7支唔同藥水mix 埋一齊, (反正落到肚都係一樣), 要分幾次餵, 盡量免開味雷, 即係個舌邊最尾近喉嚨位置用針筒打落佢, 同匙佷都得, 佢一叫就會"goo" 咗飲, 又唔會"side" 晒, 佢唔會感到苦

Way 2 /
如果分開唔mix埋, 如3 支藥水, 預備3支匙, 倒定晒個份量咁樣會縮短開閂樽時間, 藥味停在口既時間, 咁樣一個人自己餵藥好方便....所以我屋企呃呃埋埋好多支匙 =p

由亞仔3-4個月已轉用匙餵, 好過用針筒, 因同佢角力怕篤到佢.....

[/quote]原帖由 nana11423 於 23-7-2010 15:48 發表

我個仔試過睇一個醫生一次過開7支藥水,仲要支支都要食,支支都要食一格,我自己睇到都驚,真係睇到心都痛埋,餵左佢食兩次之後佢爸爸已經叫我唔好再比佢食,第二朝一早佢自己揹左個仔去睇另一個兒科醫生.. ... [/quote]

大宅

畀面勳章

Jenny, 如未送出, 我想要啦 , 謝謝!

原來spiderpig 幫我搵俾我啦, tks!

原帖由 LittlePanda101 於 27-7-2010 13:34 發表
題外話,有冇人飲惠氏金裝?我有幾張買一送一coupon, 有冇人要?

大宅

畀面勳章

又係咁喎, 待老公成日俾佢"咬"....哈哈!
佢會摸下我件衫個衫褸....

原帖由 jessica777 於 27-7-2010 16:40 發表
原來好多BB都鍾意呢D親子活動.

大宅

畀面勳章

我星期五都會去 Baby Q 度影, 貪佢31/7前有得減$200 ,至於mybabyface 會推遲到8月先影!

Janet, 想通知你我會遲少少先影, 到時我先refereal 番你!

Janice, 去完babyQ 等你回來分享....係咪得一個影相架?!

原帖由 jk0925 於 27-7-2010 16:42 發表
妳係聽日去babyface影?
我就去babyQ度影,上星期三取消咗,改咗聽日。

大宅

畀面勳章

哈哈, 影真頭痕 ^^

原帖由 翡冷翠 於 28-7-2010 14:03 發表
朋友剛forward俾我睇,都幾慘,哈哈~

雞姓人頭痛 網上為孩子徵名
(明報)2010年7月28日 星期三 05:10

【明報專訊】「我姓雞,小孩該叫什麼名字?」內地近日有人在網上「求救」,希望徵得孩子的名字,結果得到「雞蛋」、「雞低 ...

大宅

畀面勳章

我都識得幾個姓文, 連姓叫英文名好好聽

唔怪得之易謙咁"man"...XD

原帖由 Cedric_mama 於 28-7-2010 15:17 發表
哈哈
我老公姓文
我d朋友好羨慕
話又特別.改名又好聽

大宅

畀面勳章

我之前個份係quarry bay, 依定係 skw, 多兩個站, 如果lunch 我都可以黎太古啦.....

原帖由 sasa1003 於 28-7-2010 15:44 發表
Really?! we should lunch sometimes later!! Karen (Lincoln's mama) also in Quarry Bay too!

大宅

畀面勳章

我個棟都唔知乜難鬼office building, 有online , 補習社, 教會, 波樓, 麻雀.....建築公司等.....你估唔到都有....

下次搵你食lunch 啦

原帖由 sasaray07 於 28-7-2010 17:46 發表
我都係skw喎..無咩office building .. 唔通我地同公司?

大宅

畀面勳章

好喎咁搵日係兩個OFFICE 中間, 東X街度食啦....
我食1-2PM...你呢?

原帖由 sasaray07 於 28-7-2010 18:33 發表
哈..你真係細心..我睇到你未edit前個reply,未就係你講嗰間囉..

嘩, 你嗰度都好office bldg 款, 唔係咁騎呢化...

好好, 傾仔經!

大宅

畀面勳章

我係 1515-1530 on 1 Aug 2010, 邊個同我一齊"陪跑"呢?!! 我想問個服裝打扮無通知, 但我之前已報咗話兩個都參加喎....

原帖由 adaho43 於 28-7-2010 23:29 發表
我係1/8/2010 比賽時間14:00-14:15, 冇得同你地一齊比賽添...

大宅

畀面勳章

請問...全港首個室內動物農莊嘉年華@AsiaWorld Expo? 幾時完? 點解有免費入場飛咁好?

原帖由 adaho43 於 28-7-2010 23:22 發表
我攞左4張呀, bb唔使飛so我要用2張咋, 畀2張你啦! 我都諗住星期六去, 一齊啦!

大宅

畀面勳章

朗朗豬: aiya...年齡岐視, 我咁呢咪無行?! 咁多靚女都大過我, 我要搵老婆要過未來外母個關都唔易.....Esmee 好彩細過我, 我地又同區, 可以近水樓台先得月...哈哈

原帖由 adaho43 於 29-7-2010 04:57 發表
晴晴: 喂天天, 你啱啱至話霸住我, 咁快就同第二個公然打情罵俏?! 你究竟係想移情別戀, 定想左右逢源先??

大宅

畀面勳章

乜佢送得咁少嘢俾你呀? 錫晒你 Thanks!

原帖由 Cedric_mama 於 29-7-2010 10:17 發表
我巳落左單了
為左方便找錢.我將個港幣以個位4捨5入左
還有利益申報.我同賣家講價時.她知道我是義務性質.
所以送了一條bb吸汗巾俾我
(我諗佢想我幫手搵多d媽咪幫襯佢.哈哈)

詳情可以去下面條LINK睇
https://spread ...

大宅

畀面勳章

去啦, 我之前咪又係全程陪坐兩分鐘, 累積大賽經驗麻...之後仲可以一齊Tea ...哈哈!

原帖由 jk0925 於 29-7-2010 10:36 發表
我都係呢個時間呀...

不過我仲考慮緊帶唔帶佢去.

大宅

畀面勳章

Sandy, 會唔有多兩張俾我? (我老實唔客氣添?!?!)
其實有無現場買飛呢?

原帖由 Fullstop 於 29-7-2010 11:15 發表

我晌反斗城換左8張飛呀﹗不過諗緊點去會好d...攞張飛搭機場快線好似會平d...

大宅

畀面勳章

幫佢帶headphone? 呢兩日係屋企吹多d BB 等佢習慣下?

原帖由 Fullstop 於 29-7-2010 10:15 發表

係呀﹐好緊張﹗﹗呀仔如果唔喊都可以爬好快﹐最驚人地一吹雞嚇親佢呀﹗﹗

大宅

畀面勳章

兩個都係叫Lucas 齊齊爭女仔添....
我地咁細粒唔夠大大隻弟弟爭啦!

原帖由 LittlePanda101 於 29-7-2010 10:58 發表
係喎,咁我地一齊做朋友發展發展啦....靚仔

大宅

畀面勳章

oh, Esmee 對住 大眼仔Caden 張poster 有無流口水先, 等我都搵番張, 對住張靚仔poster, 希望有機會下次生番個靚女先 ....^^

原帖由 LittlePanda101 於 29-7-2010 11:29 發表
Sandy,

請問在Toyrus怎樣可以攞到? Thanks!

Besides, 我尋晚在診所見到Caden的poster and leaflet,忍唔住拿了一張,好靚仔呀!

Jenny

大宅

畀面勳章

加上迷死人既笑容, 法官型既捲髮...仲唔電C人...XD

原帖由 Babecowmm 於 29-7-2010 12:40 發表
same for 細眼仔Lincoln *.*

首頁
12345...12

尾頁

跳至