跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

咁你可以向 Vinita 同 Ada 偷下師, 佢地都係美孚人...

原帖由 kuromi_melody 於 10-9-2010 15:42 發表

LENA

我住美孚GA....
我連樓下有咩幼稚園我都唔知.. 死唔死...

大宅

畀面勳章

我聽日會行一轉, 預定信封同相, 睇下有無得報埋, 你知我之前幾鬼惰啦....

10月2日open house, 去睇下場都好, 如果就到12點後預埋我 (我要灣仔上pg ,今日岩岩報)

原帖由 jkfamily 於 10-9-2010 17:35 發表

喂,約唔約埋一齊去??
我今日先寄左張application form,早知自己親身去交啦~~

聽日妳去唔去東港城個展覽?幾點去?我明天未必有時間去(未定),記得報料~~ ...

大宅

畀面勳章

係呀雖然時間太短, 但好開心, 可惜每次都要好趕住返番工....

原帖由 Babecowmm 於 10-9-2010 16:10 發表
Sandy, Kristy & I sucessfully enrolled to the Chin class on Sat 10-11am starting 2/10....happy that we grapped a short lunch & good chats with you2~

大宅

畀面勳章

之前去過box hill open day, 飲完茶順便行入去8下....
其實俾我想像中細, 但入面都幾新幾靚....佢即場有music / physical session (15-30mins), 但亞仔扭計無玩到...今次學之園有無呢d 嘢玩呢?

原帖由 jkfamily 於 10-9-2010 17:46 發表

好喎,差唔多時間再約
睇下就唔就到一齊去

大宅

畀面勳章

今日去完”東港城”個幼兒學園校園博覽, 有以下有關N1分享:
1/ 大部份都無即場申請, 只係派傳單介紹及部份有報名表
2/ 有部份即時有專車接送往返參觀校舍
(其中我好cheap 地搵咗間叫”東華三院獅子會” 最近我屋苑, 連馬路都唔駛過, 比起附近個D, 都算幾大幾新, 順便報埋名, 要6個回郵信封, 兩張近照, 出世紙/針咭 / 身份証正副本, 雖個間唔算好出名, 有理無理報咗先, 我跟車參觀完順便番屋企)
3/ 翠恩 / 綠茵 / 學之園 / 救世軍明德都無參展
4/ 救世軍慶恩 10月9日(星期六)0930-1100開放日可即時報名
5 / 比華利10月23日(星期六)0900-1300 開放日, 可即時報名及面試
6/ 德寶 富康10月23日(星期六)1000-1600 開放日, 可即時報名及面試
7/ 信義會10月23日(星期六)開放日

另外::
- 學之園10月2 日 (星期六) Open Day (資料由 Carol 提供)
- 綠茵 10月2 日 (星期六) Open Day (資料由 Annie 提供)
- Box Hill 9月25日(星期六) Open Day 1300-1700

大宅

畀面勳章

係呀比華利老師都係咁同我講, 佢話或者會安排交咗表個D 會安排open day 同一日in

我想報個幾間都好full, 不過照做waiting list 先

10月每個星期六都勁忙, 有人同我講過如果打算同一日幾間面試, 最好放最想入個間放到最後先見, 之前當係warm up, 表現會好D, 但當然是乎小朋友狀態....

原帖由 Cedric_mama 於 12-9-2010 00:05 發表

你report好詳盡
今日行過比華利個counter
問係咪報名就收
佢話以前真係.但今年個老師話佢地巳收左好多表報PN
(可能因為佢地今年開始K有學卷)
攪到我仲以為佢收硬我個仔添
哈哈 ...

大宅

畀面勳章

如果咁樣講法, 朗朗豬又係無書讀, 佢連手指翻書都唔願, 對住陌生人會撩人玩, 扮ugly face, 呀bu bu 就識姐...c火

原帖由 mylovelyBB 於 13-9-2010 17:22 發表

嗄~咁九成唔收細仔喇!咁難大仔都未必識,何況細仔。

大宅

畀面勳章

我個個用手指仲識(摔 or )玩腳指, 佢唔係好鐘意著鞋haha

原帖由 mylovelyBB 於 13-9-2010 17:28 發表

哈~妹妹就仲可以用黎撩鼻屎!

大宅

畀面勳章

回覆 6021# sasaray07 的文章

我都係要搵日出去攞月餅, 我搵人訂咗半島嘉麟樓, 其實兩間D人話係一樣好食, 只係一個有防腐劑, 一個無, 好似兩兄弟出品

大宅

畀面勳章

點解打去私家個姑娘話無特別要同一日打, 如果咁講法, 政府打完10, 仲要去c+打加強劑先去到13 個隻? 定你一係政府打10 or c+ 打13?

原帖由 Cedric_mama 於 14-9-2010 09:39 發表

你全對
麻疹針同肺鏈.一係同一日打.分開的話就要分開一個月
正苦10月開始.會張支肺鏈upgrade到十價
所以上星期六我就係c+補左張13價
係呀醫生收我800
我朋友話油麻地有間係專幫人打針
收得仲平少少
不過下下出油麻 ...

大宅

畀面勳章

原來都係fans, 今年你買幾錢盒? 我今年要166.5一盒, 仲要優惠價, 真係越黎越貴

原帖由 Cedric_mama 於 14-9-2010 09:40 發表

半島我都食左幾年
但覺得嚟兩年有點退步
所以今年又試下九龍酒店

大宅

畀面勳章

我打去智匯問過, 由一出世係健康院打開個支係惠氏肺錬7架 , 10月1日起個支係gsk 肺錬10架 (兩隻唔同牌子, 唔知兩支唔同牌子mix 唔mix 得), 如果要打去C+打惠氏肺錬13架 $780

另外, 佢建議我健康院打完MMR 後3-4星期後先打惠氏肺錬13, 接著2-3星期先到C+打水痘

原帖由 Cedric_mama 於 14-9-2010 11:07 發表

但我個C+都係分兩針
一針右脾,一針左脾
易謙又無嘜喊喎

大宅

畀面勳章

馮晴呢間係好嘢....慶恩同我講出年N 好full, 可能要waiting list呀...

原帖由 Cedric_mama 於 14-9-2010 11:57 發表

馮晴都係區內唔錯的小學

大宅

畀面勳章

掉番轉, C6話我理呀仔多過理佢....我會一盡量一至兩星期搵一晚平日同佢去拍下拖, 雖然我每晚都想痴住亞仔...

原帖由 翡冷翠 於 14-9-2010 12:08 發表

完全冇~
因為我老公由始至終都係咁冷落我的,我根本冇試過天堂既感覺,所以分別不大,哈哈!!!
不過我想時都會要求老公陪我去拍下拖,暫時只係試過2公婆去睇戲,或者我好享受3人行既生活掛~ ...

大宅

畀面勳章

咁呢份禮物真係物輕情義重... ^^
原帖由 jkfamily 於 14-9-2010 12:28 發表

係我冷落c6多d
今日係佢生日,我連禮物都無買,晚飯都係諗住方便阿仔,樓下食算數

好彩我c6唔介意,佢話叫阿仔錫佢一啖當生日禮物就ok

大宅

畀面勳章

呢個星期會交表報定...唔知am 仲有無位, 但我要搭校車, 仲煩緊

原帖由 jk0925 於 14-9-2010 13:24 發表
咁妳有冇報到呢間呀?

大宅

畀面勳章

嘩你個ee, 同時間可以湊咁個小朋友, 好利害

其實我之前想k1讀St andrew (好鐘意個校舍), 如果救世軍明德 / 慶恩肯收N 就直接讀K 唔駛煩

原帖由 jk0925 於 14-9-2010 13:59 發表
今朝打去問,佢又冇話full,叫我報名先,不過讀上午或下午班我都冇所謂嘅,佢哋10月9日 9-11am open day.

之前ee湊緊個2歲男仔今年就係入咗慶恩n班,所以呢排ee淨係湊成哲一個,但下個星期又會有個滿月嘅bb仔嚟。

...

大宅

畀面勳章

baby Buddies

http://www.babybuddies-hk.com/

原帖由 PangPangChuBB 於 14-9-2010 14:47 發表
之前有媽咪提過有間playgroup天后, 銅鑼灣, 上環都有, 仲見過兩個老師帶啲小朋友去維園, 請問大家記唔記得個名or條link? 我搵唔番條link呀...

大宅

畀面勳章

8卦想知, 依家係咪送舊裝惠氏1號?

原帖由 nana11423 於 14-9-2010 17:47 發表

早知早D叫埋你LA,我有多一張TICKET無人陪我去..仲好近係,响悅來攪JAR..仲有奶粉送TIM..

首頁

尾頁

跳至